Importør:

[Oppdatert 15. mai og 18. mai] Med en 20 megapiksel CMOS-brikke og en 4,6x vidvinkelzoom (tilsv. 28–128 mm) og et ytre hus som i tillegg til vann tåler press til 100 kg, fall fra to meter og temperaturer ned til minus 10°C vil de fleste av oss ta kvelden før kameraet. Her får du 4K video med 30 bilder og 100 megabits per sekund, med Panasonics innovative 4K Photo (trekk ut 8 Mp enkeltbilder fra videostrømmen) 2 sekunder «pre-burst» (kameraet begynner opptaket to sekunder før du trykker på knappen), og dessuten Full HD-opptak med 4x langsomfilm. Du kan også ta intervallopptak/time lapse.

FT7_TS7_D_back.jpg

Bildebrikken er av 1/2,3"-typen, dvs. en klassisk kompaktkamerastørrelse, med kalibrert følsomhet til ISO 3200 (kan utvides til 6400), og elektronisk lukker til 1/16.000 sekund. Du velger mellom full manuell eksponering eller programautomatikk, og kan ta stillbilder i 4:3-format, 3:2, 19:9 og 1:1. Filformatet er JPEG, du kan ikke skyte råfiler. Men det som kanskje skiller dette kameraet aller mest fra konkurrentene, er den elektroniske søkeren.

(Video fra Panasonics produktsider)

Et ekstremkamera frister selvsagt først og fremst til utendørsbruk, men alle som har prøvd å fotografere uten søker på stranden eller påskefjellet, vet at det er vanskelig eller umulig å komponere bilder med lys himmel og særlig i sollys bare med skjermen. Derfor har Lumix FT7 fått en elektronisk søker med hele 1.170.000 punkter, i tillegg til at også den 3" store skjermen har høy oppløsning for sin klasse, 1.040.000 punkter.

FT7_TS7_A_top.jpg

Panasnoic Lumix FT7 kan ta opp sekvenser med 10 bilder i sekundet, men dette reduseres til 5 bilder i sekundet hvis du skal ha kontinuerlig fokus. Du har selvsagt både GPS og WiFi-tilkobling for rask deling i sosiale medier. En rekke spesielle effekter står på menyen, som 22 kreative filtre og både horisontale og vertikale panoramabilder. For natt- og hulefotografer kan nevnes at du kan bruke kameraet som lykt uten å aktivere kamerafunksjonene.

FT7_TS7_D_front.jpg

Panasonic Lumix FT7 veier ca. 319 gram med batteri og minnekort, bruker vandlige SD-kort (kompatibel med SD XC og UHS I-standarden), og kommer med både micro HDMI- og USB 2 micro-kontakter. Leveringstid vet vi ikke ennå, men kommer tilbake så snart vi får informasjon. Panasonic Lumix FT7 kommer i handelen i månedsskiftet juni/juli.

Norsk pris blir ca. 5.000 kroner.

Nærmere informasjon på Panasonics blogg og Panasonics produktsider.