Importør:

Joyce Tenneson er en av USAs mest kjente fotografer, fotfatter av seksten bøker og innehaver av en rekke priser i og utenfor USA. Tenneson var på Nordic Light i Kristiansund for første gang i 2009, og det var et populært gjensyn som mange av hennes fans hadde gledet seg til.

Joyce Tenneson på Nordic Light

Hun er ikke minst kjent for sin lett gjenkjennelige stil, ikke minst kvinneportrettene som blant annet er publisert i boken «Wise Women». Hun har et langt samarbeid bak seg med Polaroid og hennes 20" x 24" Polaroid-bilder er nesten blitt et varemerke. 

Etter et langt virke i Washington og New York flyttet Tenneson for noen år siden til staten Maine, og har søkt å finne ny inspirasjon i naturen, som ikke er ulike den vi finner i Norge. Til Nordic Light hadde hun med seg tre store kopier i sin nye serie «gylne» naturbilder, som hun selv sier er et forsøk på å bryte ut av tiden og oppsøke stillheten det tidløse i sine bilder.

_DSC0830.jpg

En smakebit av Joyce Tennesons bilder på Nordic Light i Kristiansund.

I 2005 fikk Joyce Tenneson den ettertraktede Lucie Award som «Professional Fine Art Photographer of the Year.» i USA. I 2012 mottok hun «Lifetime Achievement Award» fra Professional Photographers of America.

Joyce Tenneson har sin hjemmeside på http://tenneson.com.