En profesjonell, lyssterk supertele har vært savnet i Sonys objektivutvalg for de speilløse fullformatkameraene. Når sommeren er på hell, er den her. Sony FE 400 mm f/2.8 OSS GM blir det letteste i sitt slag, og vil særlig friste den som har Sony A9 og Sony A7R III. Dette er objektivet for sport, action, villmarks- og dyrelivsfoto. Sony har prioritert å konstruere et bruksvennlig objektiv med lav vekt, og ideell "baktung" vektfordeling på de kompakte Sony-kameraene.

Objektivet har dobbel fokusmotor for høyeste AF- og følgefokushastighet, en innebygd optisk bildestabilisator som virker sammen med bildestabilisator i kameraet, 11 avrundede blenderlameller for ultramyk bokeh, støtte for dropin-filter bak, og er utstyr med blant annet 3 fluoritt-elementer og ett ED-element. Sony hevder at objektivet skal støtte AF helt ned til f/11.

 

Sonys egen promotion-video for 400 mm f/2.8 OSS GM

Denne gangen er det åpenbart primært de profesjonelle fotografene som er målgruppe. Sony FE 400 mm f/2.8 OSS GM er klar i september og vil koste den nette sum av ca. 120.000 kroner.

Mer informasjon finner du hos Sony.