Men Olympus, unnskyld OM Digital Solutions, har også lettet på sløret og lovet et nytt, avansert kamera i Micro Four Thirds-standarden. Det er nesten ingenting vi vet om dette kameraet, men det vil bli et OM System-kamera, og  OM Digital Solutions trekker opp ‘datastøttet fotografisk teknologi’ av hatten.

Det får oss til å tenke på teknologi som mobilkameraer bruker for å gjøre om sine digitale bildefiler med begrenset teknisk potensial til forbløffende gode og detaljerte bilder via signalbehandling. Kombinasjonen av avansert signalbehandling og fremragende optikk har utvilsomt et stort potensial, noe ikke minst samarbeidet mellom Huawei og Leica har vist.

Ny ‘40mm’

Når det nye Pro-objektivet kommer i salg, vil det både bli det første objektivet som bærer OM System-navnet, og det første PRO-objektivet med F1.4 lysåpning. Prisen vil ligge på ca. 7.500 kroner. 

Etter hvert vil Olympus-navnet fases ut på kameraer, objektiver, kikkerter og lydopptakere, men vi vil også se Olympus side om side med OM System. Les mer hos OM System.