Importør:

Da Nikon lanserte sitt Z-system med markedets største bajonettdiameter og kort avstand mellom bajonett og bildeplan, argumenterte de for at dette vil gi muligheter til bedre og mer kompakte objektiver, særlig vidvinkelobjektiver.

I april kommer neste tilskuddet til Z-serien, det fjerde objektivet i rekken. Den kraftige vidvinkelzoomen NIKKOR Z 14-30mm f/4 S veier bare 485 gram, har inntrekkbar objektivmekanisme som gjør det enda mer kompakt når det ikke er i bruk, og som gjør det lett å ta med i fotovesken og på reise. Dette er et avansert objektiv med 4 elementer av ED-glass, 4 asfæriske elementer og et fremre linselement med fluorbelegg som beskytter mot vann og smuss. Objektivet har omfattende forsegling beskytter mot støv og fukt, er utstyrt med en hurtig stepmotor som sikrer jevn og stille fokusering både til stillbilder og videoopptak, og lydløs justering av blenderen.

Z7_14-30_4.jpg

Nikon Z7 med NIKKOR Z 14-30mm f/4 S klar til bruk.

Bruker vanlig filter

Objektivet er det første ultravidvinkelobjektivet i fullformat som kan ta 82mm filter uten store filterholdere. Frontlinsen er flat og tillater dermed skrufilter foran. Objektivet har antirefleks nanokrystallbelegg, som gir høy kontrast og hindrer reflekser. Dette er et rettegnende objektiv med minimal fortegning over hele zoomområdet, og Nikon hevder det gir fantastisk skarphet. Fast største blender f/4 er også tilpasset filming. Med 28 cm nærgrense på alle brennvidder, kommer du også ganske nær motivet. 

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S er i salg i april, og vil koste ca. 15.000 kroner. Du finner mer informajson hos Nikon.