Dette er en kortversjon av Fotomag-portrettet i nr. 3 - 2021. Abonnenter kan lese hele portrettet og se alle bildene her.

Vi sitter utenfor huset til familien Thorenfeldt i Korshavn på Hvaler. Dag, hans kone Else og deres tre sønner flyttet hit til Kirkeøy i november 2003. Fra et stort hus, godt opplyst på Bygdøy, kom de hit på kvelden. Helt mørkt, ikke et lys å se. De tre sønnene var ½ år, tre år og fem år. Fram til nå har dette vært en reise av dimensjoner, sier fotografen og bonden Dag Eivind Thorenfeldt. Den opprinnelige delen av huset er bygget i 1828! Det er altså elleve år eldre enn fotografiet! Betongbordet vi sitter ved et betydelig yngre, men har sin spesielle historie. Det stod nemlig på restauranten Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo. Og i 20 år serverte de en burger med navnet «Thorenfeldtburger».

– Tenke seg til at jeg fikk min egen hamburger!

Dag ler sin karakteristiske latter. Og nå sitter vi her ved bordet jeg har spist Thorenfeldt. Dag ler igjen. 


Dag Eivind Thorenfeldt

Dag-167.jpgvokste opp på Bogerud i Oslo, og begynte i 1984 å jobbe som fotograf i VG. For snart 20 år siden hoppet han og kona Else av fra reklame- og kjendislivet i Oslo og begynte som økobønder på Korsvold Gård på Hvaler. Men han fotograferer fremdeles.

Alle bildene til dette portrettet er © Dag Eivind Thorenfeldt når ikke annet er oppgitt.

Her kan du lese mer om Korsvold Gård: www.korsvoldgard.no– Selv om jeg savner det analoge, med eksponering, spenningen fram til filmen ble framkalt, for så å lage baryttkopier i en eim av fiks og framkallerlukt, ser jeg muligheter i den digitale teknologien.

Dag fotograferer hver dag. De fleste digitalt. Han står opp i 5-6 tiden, og drar for å se til dyrene, høre på fuglene og for å fotografere. 

Som nevnt flyttet familien til Hvaler i 2003. To voksne bymennesker. Han fotograf, hun engasjert i moteverden. Begge har sans for økologisk mat. Dermed satset de på et gammelt, nedlagt småbruk på Kirkeøy i Hvaler.

Kjøp abonnement, se alle bildene og les hele intervjuet med Dag Eivind Thorenfeldt i Fotomag 3 - 2021 her.

Skjermbilde 2021-05-25 kl. 13.22.22.png

Faksimile fra Fotomag nr. 3 - 2021. Foto: Arne Glomdal.