Det er kombinasjonen av en egen HDMI-inngang, en 6,5 " 4K OLED-skjerm med høy kvalitet, 5G nettverksstøtte med avansert 360° antenneteknologi og smartmobilens egenskaper som portabel dataplattform som gir disse mulighetene. Sony Xperia PRO har vært i salg noen tid i USA og Asia, men lanseres nå også i Norden og noen europeiske land.

pro_back_black-Large.jpgKamerateknologien er hentet fra Sony Xperia 1 II, men om ikke det kameraet er tilstrekkelig, kan du koble et profesjonelt kamera opp mot mobilen via HDMI-inngangen.

Før Xperia 1 III ble lansert for noen uker siden, var det Xperia 1 II som var Sonys mobile flaggskip i Europa. Xperia PRO har ikke førstnevntes doble teleobjektiv, men foto- og videoegenskapene kan sammenlignes med Xperia 1 II, som Fotomag testet i nr. 6-2021. I tillegg får du altså en mer robust enhet, bygget for å tåle røff bruk, de beste kommunikasjonsmulighetene i bransjen, og HDMI-inngangen som lar deg overføre bilder og videoopptak til mobilen, mens den benyttes som en stor ekstern monitor og eventuelt også til å strømme bildene fra et Sony Alpha-kamera eller andre kompatible kameraer med HDMI-utgang.

pro_bottom_black-Large.jpg

Xperia PRO har foruten HDMI-kontakt også en USB C Ver. 3.1 Gen 1-kontakt, også en egen 3,5mm lydkontakt, og trådløst nettverk (Wi-Fi og Bluetooth). 

HDMI-kontakten gir både dataoverføringsegenskaper og gjør Xperia PRO til en ekstern videoskjerm. Skjermen er en 6,5" 4K HDR OLED (3840x1644)-skjerm med visningsforhold 21:9. Som øvrige Sony smartmobiler i den øvre klassen er også Xperia PRO i seg selv en avansert multimedieenhet for både fotoopptak, filming, lydopptak, lydavspilling og spilling. HDMI-kontakten støtter maks. 3840 x 2160/60 p strømming. 

Kameradelen i Xperia PRO består av tre 12 Mp hovedkameraer med Zeiss-objektiver – primærkameraet med 82° bildevinkel (tilsv. 24mm F1,7) og 1/1,7-tommers Exmor RS-CMOS, telekamea med 34° bildevinkel (tilsv. 70mm F2,4) samt en ultravidvinkel med 124° bildevinkel (tilsv. 16mm F2,2). 

Sony Xperia PRO blir tilgjengelig fra utvalgte Sony-forhandlere over hele landet fra midten av mai, og vil koste ca. 25.000 kroner. Les mer om Sony Xperia PRO på Sonys hjemmeside.