Med blender F2.8 gjennom hele zoomområdet kan dette være alternativet til Sonys egne ultravidvinkelzoomer, Leicas store, tunge og styggdyre Super-Vario-Elmar-SL 16-35 f/3.5-4.5 ASPH eller Sigmas egen 14-24mm F2.8 DG DN | Art.

pphoto_16_28_28_dg_dn_c022_handholding_1.jpg

Sigma 16-28mm F2.8 DG DN | C er en hendig vidvinkelzoom for bl.a. landskapsfoto, reisefotografi og bryllupsfotografering.

Hever Contemporary-serien

Mens Sigma har markedsført Art-serien som sine premium-objektiver, er nye 16-28mm F2.8 DG DN | C ett av flere objektiver som er med å heve Contemporary-serien. Denne zoomen er konstruert med 16 elementer i 11 grupper, av disse er fire linser asfæriske. Både zooming og fokusering er interrn, slik at objektivet ikke endrer lengde i bruk. Nærgrensen er 25 cm, det gir maks. 0,18x forstørrelse – ikke noe makroobjektiv, men bra for en ultravidvinkel.

Objektivet har ni runde blenderlameller, kan blendes med til F22 (men har ingen separat blenderring), og benytter 72mm filter. En solid solblender i plast leveres med, og objektivet er bygget i Japan med Sigmas velkjente temperaturbestandige komposittmateriale, med fatningen i messing. Objektivfatningen er beskyttet med støv- og sprutavvisende gummi.

Sigmas nye ultravidvinkel-zoom har en lydsvak steppmotor, og er kompatibel med høyhastighet AF på vertskameraene. Det støtter også digital korrigering av optiske feil i kameraene, der dette er aktuelt. Med Sigmas Super Multi-Layer Coating skal det også være godt beskyttet mot strølys og reflekser.

Sigma 16-28mm F2.8 DG DN | C kommer i salg 17. juni og vil koste ca. 9.600 kroner.

Du finner mer informasjon på Sigmas norske produktside.