Importør:

Årets konkurranse er større enn noensinne, med totalt 326 997 bidrag i de fire klassene (Professional, Open, Youth og Student). I den profesjonelle klassen er rundt 60 fotografer fra 30 land nominert som finalister i de totalt 10 kategoriene. Blant disse er altså Sigurd Fandango i kategorien «Sport», som blir utstilt på The Somerset House i London i april/mai.. 

4641_3_13909_SigurdFandango_Norway_Professional_SportProfessionalcompetition_2019.jpg

Dennis og Cindy Adere deltar ikke selv i bilracet, men tok med bilsamlingen for å følge med på "Speed Week". Copyright: © Sigurd Fandango, Norway, Shortlist, Professional, Sport (Professional competition), 2019 Sony World Photography Awards.

Sigurd Fandango er fotograf for Dagens Næringslivs D2-magasin, og har tidligere arbeidet for Nasjonaltheatret og Det Norske Teatret. Han har vunnet en rekke priser som fotograf.

Hans finalistserie dokumenterer «Speed Week», et sportsstevne som finner sted hvert år ved the Bonneville Salt Flats i Utah, USA. Han er inspirert av «The Flats», restene av en gammel innsjø, nå en enorm flate av salt, der 70 år gamle bestefedre farer av gårde i mer enn 700 km/t. Stevnet er åpent for amatører og profesjonelle, så lenge de kan stille med en bil som tilfredsstiller krevene til The Southern California Timing Association.

Sony World Photography Awards 2019

I år har Mike Trow ledet juryen for de profesjonelle bidragene, og kommenterer konkurransen slik:

«Arbeidene i årets shortlist provoserte frem mye diskusjon og interesse hos juryen, med interessante konseptuelle arbeider og bildesammenstillinger som danner nye narrativer, side om side med mer tradisjonell bildefortelling. Det er på enkelte måter et mer utfordrende og kontroversielt preg i år enn noen gang tidligere – noe som er veldig bra, og viktig for å skyve på fotografiets grenser og utfordre publikums oppfatninger og forventninger.»

Mens Sigurd Fandango er eneste norske finalist, er det også flere nordiske fotografer blant de 60 finalistene i den profesjonelle konkurransen:

Danmark: Thomas Nielsen (Sport) og Peter M. Madsen (Still Life).
Sverige: Cletus Nelson Nwadike (Still Life)
Finland: Tuomas Uusheimo (Architecture)

Dessuten er danske Tobias Kobborg Kristensen en av ti finalister i studentkonkurransen.

Sony World Photography Awards kårer vinnere i hver av de profesjonelle kategoriene under en gallaforestilling i London 17. april. Blant de ti vinnerne blir så årets fotogfraf kåret. Fotomag vil være på plass og melde om prisutdelingen og utstillingen. Alle finalistene og vinnerne blir vist på utstillingen i Somerset House, London, fra 18. april til 6. mai. Der vil også en utstilling med arbeider fra årets ærespris, Outstanding Contribution to Photography, London-baserte Nadav Kander, stilles ut.

AndreaGjestvang.jpg

Andrea Gjestvang med hovedprisen i Sony World Photography Awards 2013.

I 2013 vant den norske fotografen Andrea Gjestvang både den profesjonelle konkurransen i kategorien «People» og hovedpremien, L’Iris d’Or – Årets fotograf, med sin serie One Day in History - om unge overlevende fra Utøya-massakren i 2011.

Les mer om Sony World Photography Awards her.