Det er verdens videste zoom for fullformat med konstant F2.8 lysåpning, og Sony har måttet gripe dypt i verktøykassen for å virkeliggjøre dette objektivet. Blant annet har de konstruert sin hittil største linse med XA-glass, eXtreme Aspheric. 

Den heftige frontlinsen er faktisk større enn det største XA-elementet i FE 600mm F4 GM. FE 12–24mm F2.8 GM har dessuten hele tre XA-elementer, i tillegg til 3 ED-glass, 2 Super ED-glass og ett vanlig asfærisk linseelement. For å fjerne internreflekser fra det store frontelementet måtte Sony utvikle en ny generasjon coating, Nano AR Coating II. Frontelementet har et vann- og smussavstøtende fluorbelegg, og er godt værsikret.

Objektivet har internfokusering, drevet av hele fire lineære XD-motorer med bare 28 cm nærgrense, som gir 0,14x gjengivelse. De 9 blenderlamellene bidrar sammen med nærgrensen til å gi objektivet en flott bokeh, sier Sony.

Objektivet er nesten 98mm i diameter, og veier 847 gram. Det tar ikke frontfilter, men har plass for geletinfilter bak. Det følger med sjablon for å skjære til filtre.

Sony FE 12–24mm F2.8 GM kommer i august, og vil koste ca, 37.500 kroner. Du finner mer informasjon på Sony.no.