Av Klaus Lorbeer, FOTOobjektiv

Seks unge fotografer og fotoreportere ble valgt ut til dette prosjektet. Fotomag kan etter avtale publisere et utvalg av bildene deres her. Det var det østerrikske EISA-magasinet FOTOobjektiv som først brakte denne fotoreportasjen.

Siden den russiske invasjonen av Ukraina begynte, har den vest-ukrainske byen Lviv blitt et samlingspunkt for flyktninger fra hele Ukraina. Mange som søker beskyttelse blir værende der, og enda flere reiser videre til Polen og andre europeiske land. 

Hjelpeleveranser, nå fra hele Europa, kommer også til Lviv og blir deretter fraktet til andre deler av Ukraina.

Vi vil takke «Diego Maradona» fotoskole for et knirkefritt og godt samarbeid i denne vanskelige tiden! Dette prosjektet ble gjort mulig med støtte fra det østerrikske utenriksdepartementet og Wiens fotografskole.

Slik kan også du bidra

Forfatteren Andreas Wenninger jobber som attaché for vitenskap og utdanning i Lviv. Han er nå tilbake i Wien og har mange venner i Ukraina. Med dette fotoprosjektet ønsker han nå å hjelpe millioner av internt fordrevne i Ukraina. 

De donerte midlene vil bli brukt til å kjøpe medisiner og akutt nødvendige grunnleggende forsyninger. 

Også Wenninger fotograferer; fugleportrettene hans ble publisert i FOTOobjektiv 223 (januar/februar 2022).

På vegne av fotoprosjektet ber vi også våre lesere om å bidra til å hjelpe internt fordrevne i Ukraina. Du kan betale direkte til prosjektets bankforbindelse PrivatBank med følgende bankopplysninger. Pass på å angi «Binnenflüchtlinge/Fotoprojekt Lemberg» som formål (tysk: Verwendungszweck).

Bankdetaljene for fotoprosjektet er:

Mottaker: Zentrum für UÖZ 
Bank: JSC CB “PRIVATBANK”
IBAN-kode: UA523052990000026006021027597
Bank SWIFT-kode: PBANUA2X
Formål: Internt fordrevne / Lviv fotoprosjekt