Importør:

18423812_427090004325696_356906999989788813_n.jpgØya er kjent for svært mange nordmenn, som årlig vender tilbake nettopp til Antiparos. Øya ligger som navnet avslører, mot den sentrale øya Paros i Kykladene, og har ca. 1000 fastboende, mange av dem er utlendinger. I sommer, i dagene 6. til 14. juli arrangeres festivalen for syvende gang.

Temaet "Havet" er naturligvis nærliggende for en fotofestival på en liten øy midt i Egeerhavet, i det greske arkipelago. Havet dekker 71 prosent av jordens overflate og inneholder 97 prosent av alt vann. Hvis skogen er jordens lunger, er havet jordens hjerte, skriver arrangøren.

Temaet er ment å dekke alle sider av vårt forhold til havet – fra fiske og shipping til turisme, og fra havlandskapet til forurensning. Antiparos International Photo Festival inviterer fotografer fra hele verden til å gi sitt bidrag med sitt blikk på havet, og sende inn bilder innen fristen 29. mars. 

Fotografer som vil sende inn, kan gå til festivalens innleveringsskjema, der de finner alle detaljer. Interesserte kan også besøke festivalens nettside eller følge med på Facebook.

AIPF-banner.jpg

Det som skiller AIPF særlig fra andre festivaler, er ikke bare størrelsen, men at det er en av svært få festivaler der fotografiene stilles ut under åpen himmel, her i den historiske gamlebyen på Antiparos.

En gruppe faste sommergjester, sammen med lokale entusiaster, legger hvert år ned arbeid og ressurser i å gi turister og lokalbefolkning en opplevelse av god fotografi. I år er det sjuende gang Antiparos International Photo Festival går av stabelen i juli, med utstillinger, workshops og kulturinnslag. 

Festivalen beskrives ofte som «verdens minste internasjonale fotofestival», og presenterer arbeidene til 15 fotografer som velges ut av festivaljuryen på basis av sine tekniske og kunstneriske meritter. I årene som er gått, har festivalen tiltrukket seg fotografer fra hele verden, med vekt på å gi unge talenter muligheten til å stille ut side om side med erfarne profesjonelle fotografer.

108.jpg

Festivalbildene stilles ut i kunstgalleriet “Anti” og utendørs på veggene i Kastroen fra 15. århundre.

Antiparos International Photo Festival er dessuten ikke et kommersielt foretak, og alle utstilte bilder kan ses gratis. Fra solen går ned til midnatt er utstillingene åpne, da blir alle bildene tatt inn for natten. Lyssettingen og den unike atmosfæren på det sommerlige Antiparos er med å gjøre AIPF til en spesiell opplevelse.

Festivalen er etablert som en godkjent non-profit stiftelse, og derfor avhengig av frivillig innsats, og ikke minst donasjoner fra festivalens støttespillere. Donasjoner kan gis elektronisk via nettbank eller med PayPal på denne siden.

057.jpg