Sony World Photography Awards er verdens største fotokonkurranse, og i år ble det sendt inn flere bidrag enn noensinne. To norske fotografer ble nominert i åpen klasse, men kom ikke blant vinnerne.

Det var bildet ‘Harmony’ fra Christy Lee Rogers serie ‘Muses’ som ble valgt som konkurransens beste enkeltbilde. Se hele ‘Muses’-serien her. Christy Lee Rogers bor i Nashville, USA, men er fra Hawaii, der også vinnerbildet er tatt. Vinneren er kjent fra internasjonale utstillinger for sin bruk av vann og lyssetting i sine dramatiske bilder. Vinnerbildet er inspirert av menneskehetens sårbarhet, sier Rogers.

Besøk Christy Lee Rogers’ web-side her.

4237_11749_SveinNordrum_Norway_NationalAwards_LandscapeOpenCompetition_2019.jpg

Svein Nordrum ble Oslo er nasjonal vinner og nominert i kategorien «Landscape» for flyfotoet Frozen Pond. © Svein Nordrum.

Blant deltakerne i den åpne konkurransen kåres også nasjonale vinnere. Det var Svein Nordrum som stakk av med tittelen Nasjonal vinner for Norge med sitt dronebilde av et frossent tjern. 

I tillegg ble Audun Nygaard nominert  i åpen klasse, men nådde ikke helt opp i år. Bildene til både Nygaard og Nordrum er å finne på utstillingen Sony World Photography Awards i Somerset House i London 18. april–6. mai. Fotografiene blir også publisert i den årlige «Awards book».