Importør:

Canon EOS R5, som kameraet vil hete, får både støtte for 8K video og intern bildestabilisator. Foreløpig røper ikke Canon mange detaljer, vi vet heller ikke pris eller når kameraet kommer. Men det vi vet, viser at dette er tenkt å bli det kameraet som setter standarden for EOS R-systemet i tiden som kommer. 

Speilløst

Navnet EOS R5 er neppe tilfeldig. Det henspiller på Canons største suksess i entusiast- og proffmarkedet, EOS 5D-serien, som debuterte i august 2005, for snart 15 år siden. Det var første fullformatkameraserie til overkommelig pris, og skulle med tiden sette standarden både for reportasjefotografer og videofilmere.

3_EOS-R5_BK_TheFront_Body-(1).jpg

EOS R5 skal friste brukerne med disse hovedfunksjonene:

Ytelse. Ytelsen vil minst ligge på nivå med EOS-1DX Mark III. I tillegg til videoytelsen, vil EOS R5 levere 12 bilder/sekund i full oppløsning med mekanisk lukker, og 20 bps elektronisk. Og full oppløsning er sannsynligvis rundt 40 Mp.

Bildestabilisator. Canon lover at EOS R5 har innebygd bildestabilisator som jobber sammen med bildestabilisator i objektivene.

Kommunikasjon. Støtte for den nye tjenesten image.canon, som kommer i april, og er tenkt å være en intelligent bildeserver i skyen for Canon-fotografer. Canon fremhever EOS R-systemet som et bildeinput-system til tjenesten via 5G m.m.

4_EOS-R5_BK_FrontSlantLeft_RF-24-105mm_F4LISUSM-(1).jpg

2 minnekort. Canon bekrefter at EOS R5 får to minnekortplasser. Med støtte for 8K video er det usannsynlig at det blir noe annet enn CFexpress, men om dette sier Canon ingenting ennå.

Avansert video. Her brøyter Canon nytt land for systemkameraer, og vi frykter at EOS R5 blir dyrt, veldig dyrt. Kameraet skal i hvertfall gi 8K UltraHD video i full bredde. Det betyr 7680 × 4320 pkt., og følgelig minst 7680 × 5120 piksler i 3:2-format. Altså ca. 39,3 millioner piksler.

Du kan lese mer om EOS R5 hos Canon her.