Klubben er ganske ung, og har ikke flere medlemmer enn at de fleste er meget aktive. Vi besøkte klubben etter at også den hadde hatt en periode der samfunnets nedstengning la en demper på aktiviteten.  

Les hele artikkelen og se flere bilder som abonnent i Fotomag magasin, nr. 7 - 2021

Oseberg Photo Society ble stiftet for snart seks år siden, 15. januar 2015. Navnet Oseberg ble valgt fordi det allerede eksisterte en kameraklubb i Tønsberg, og fordi stiftelsesmøtet hos lederen Rolf Tore Kjæran fant sted bare få hundre meter fra stedet der nasjonalskatten Osebergskipet ble gravd ut i 1904. Navnet signaliserer også at de ønsket å bryte litt fra det vanlige mønsteret i fotoklubber, og involvere medlemmene mer direkte i klubbens formål, som er å bidra til at medlemmene utvikler seg som fotografer. Kjæran selv er utdannet fotograf, men ellers er medlemmene uten formell fotoutdannelse. Det hindrer dem ikke i å utmerke seg både innen klubben og nasjonalt.

Klubben er som mer enn 100 andre fotoklubber tilsluttet landssammenslutningen Norsk Selskap for Fotografi, og medlemmene nyter godt av alle NSFFs medlemsfordeler. Noen har oppfattet klubben som ambisiøs, kanskje fordi den allerede har rukket å vinne Norgesmesterskapet for fotoklubber. 

Klubbleder Kjæran er likevel rask til å påpeke at terskelen for å blir med og delta i klubben på ingen måte er høy – de vil være åpne for alle interesserte, som finner seg til rette i klubben, og som vil utvikle seg gjennom aktiviteter og bildekommentarer, ofte med et smil om munnen. I dag er det ca. 24 medlemmer i den lille, men aktive klubben, medlemmer med ganske ulike interesser innenfor fotografi, og som er bosatt i et stort område også utenfor Tønsberg, fra Sandefjord via Drammen til Hønefoss. I normale tider har klubben medlemsmøter hver måned, og dessuten andre aktiviteter fra tid til annen. Inntil i fjor hadde klubben en permanent utstilling på Babels Kafé i Tønsberg. Kaféen skiftet eier, og klubben jobber med å videreføre den fine tradisjonen med permanent utstillingssted.

_W6A1225.jpgOseberg Photo Society disponerer blant annet en kvalitets-projektor og et stort lerret som holder seg flatt. Klubben disponerer også et studio, der medlemmene kan samles og praktisere med eller uten modeller. På klubbkveldene viser de bilder og kommenterer disse, og stemmer over kveldens bilde. (Foto: Toralf Sandåker).

Kveldens bilde

En viktig motivasjon for medlemmene er å kunne levere bilder til konkurransen om Kveldens bilde, der de fremmøtte medlemmene stemmer over de innsendte bidragene. Fotomag har fått lov å vise de premierte bildene fra denne klubbkvelden i bildekarusellen ovenfor. 

Fotomag ønsker kontakt med andre fotoklubber som ønsker besøk. Vi kan ikke love alle at vi kommer, men kontakten med aktive fotografer i det ganske land er viktig for oss, enten det er glade amatører eller med ambisiøse. Send gjerne en henvendelse til redaksjonen@fotomag.no.