Importør:

På en tur langs stien nær kanten, kom fotografen over en mann med blokk, skisseblyant og malersaker mellom bergknausene. De fanget inn det storslagne motivet på hver vår måte, og slo av en liten prat.

Juryen sier: – Kunstneren som sitter alene midt i isødet og maler isen, utgjør en oppsiktsvekkende kontrast til den mektige breisen, og forteller samtidig en historie om det lille mennesket i naturen, og hvordan vi ofte raskt går forbi uten å se naturens store kvaliteter, enten det er med kamera eller med pensel.

kari_kløvstad.jpg

Kari Kløvstad (portrettfoto: Per Flakstad) er 65 år og fotograferer mye, både i jobbsammenheng og på fritiden. Hun liker motiver som kan være humoristiske eller litt overraskende, og lar grunnlærdommen i komposisjon surre i bakhodet. En lidenskap er å fotografere «nebbete fugler», men på reise er det oftest mennesker med i bildene. Hun gikk sitt første fotokurs som 19-årig student, har grunnutdanning i fotofaget på yrkesskole og har det meste av voksenlivet jobbet som fotograferende journalist.

Du kan se Karis øvrige bidrag til konkurransen i bildespillet øverst på siden.