Nikon-Z-8_web.jpg

EISA CAMERA OF THE YEAR 2023-2024    

Nikon Z 8

EISA-Award-Nikon-Z-8.pngNikon Z 8 er et kraftfullt hybridkamera som har det meste av kapasiteten til Z 9, men i et mer kompakt hus. Dette speilløse kameraet har en 45,7-millioner piksler fullformatbrikke som leverer eksepsjonell bildekvalitet og rask skuddtakt. Det har også et raskt og nøyaktig AF-system som pålitelig kan spore motiver under alle lysforhold, og en elektronisk søker uten forsinkelse og blackout. Videoegenskapene er like imponerende, med muligheten til å ta opp opptil 12-bits 8K/60p RAW-opptak internt og en Hi-Res 2x zoom når du filmer i 4K. Dette gjør Z 8 til et utmerket valg for både stillbilder og video.

 


Sony-Alpha-A7R-V_web.jpgEISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024

Sony Alpha 7R V​

EISA-Award-Sony-Alpha-A7R-V.pngMed Alpha 7R V har Sony kombinert en høyoppløst 61 millioner piksler fullformatbrikke med et sofistikert AF-system for motivgjenkjenning, drevet av en dedikert AI-prosessor. Det kan gjenkjenne og spore fokus på et bredt spekter av motiver, inkludert mennesker, dyr, fugler, insekter, biler, tog og fly. Alpha 7R V er også i stand til å ta opp 8K-video ved 24fps eller 4K ved 60fps og inkluderer bildestabilisering i huset som gir opptil 8 trinn reduksjon for kamerabevegelser. Den har en stor elektronisk søker med høy oppløsning og en allsidig berøringsskjerm som kan vippes og vris. Det er et fantastisk kamera for fotografer som ønsker opptak med ekstra fine detaljer.

 


Canon-EOS-R6-Mark-II_web.jpgEISA FULL-FRAME CAMERA 2023-2024 

Canon EOS R6 Mark II​

EISA-Award-Canon-EOS-R6-Mark-II.pngMed EOS R6 Mark II har Canon laget en ekstremt kraftig etterfølger til EOS R6. Oppløsningen er økt fra 20 til 24,2 millioner piksler, takket være en ny CMOS-brikke som støtter Dual Pixel CMOS AF II. Kameraet har en ekstremt høy kontinuerlig opptakshastighet på 40 bilder per sekund, sammen med et førsteklasses AF-system som pålitelig sporer motiver i bevegelse. Det kan ta opp video internt i 4K opptil 60 bilder per sekund og overføre RAW video via Micro HDMI-porten, noe som gjør den til et godt valg for både stillbilde- og videofotografer.


Sony-ZV-E1_web.jpgEISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023-2024

Sony ZV-E1​

EISA-Award-Sony-ZV-E1.pngDette fullformatkameraet med utskiftbar optikk er beregnet på innholdsskapere som vil lage vlogger, direkte-strømming eller videointervjuer. Med sin 12,1 millioner piksler bildebrikke og raske BIONZ XR-prosessor kan ZV-E1 ta opp 4K-video med 60 fps i 10-bit 4:2:2 farger med full pikselutlesning og minimalt med linjeforskyvning («rolling shutter»). Etter en gratis oppgradering kan det ta opp i 4K/120p. Autofokusen drives av en dedikert AI-prosessor. 5-akset bildestabilisering tilbyr flere moduser. Alt dette i et lett og kompakt kamerahus med en fullt vribar berøringsskjerm, intuitive kontroller og et batteri med høy kapasitet.


Panasonic-Lumix-DC-S5IIX_web.jpgEISA VIDEO CAMERA 2023-2024

Panasonic Lumix S5IIX

EISA-Award-Panasonic-Lumix-S5IIX.pngDette fullformatkameraet har de mest omfattende videofunksjonene tilgjengelig i dette prisnivået, for eksempel et 6K «open gate»-alternativ som utnytter hele bildebrikkeformatet, og støtte for LUT-profiler. Denne søstermodellen til Lumix S5II deler den samme CMOS-brikken på 24 millioner piksler med fase-AF. Lumix S5IIX tilbyr mer avanserte funksjoner for videofotografer, for eksempel raw videolagring, mulighet til å ta opp video med lav komprimering, direkte videostrømming og mulighet til å ta opp direkte til SSD via USB-C. Brukergrensesnittet er også spesielt skreddersydd for video, noe som gjør kameraet til et godt valg for videofotografer.


Canon-EOS-R8_web.jpgEISA BEST BUY CAMERA 2023-2024 

Canon EOS R8

EISA-Award-Canon-EOS-R8.pngEOS R8 tilbyr samme utmerkede bildekvalitet som Canons avanserte EOS R6 Mark II, men til en mye lavere pris. Det bruker den samme 24,2 millioner piksler fullformatbrikken og sofistikerte AF-systemet, som kan gjenkjenne og spore et bredt utvalg av motivtyper. Det tilbyr også opptil 40 bilder per sekund med elektronisk lukker. Sammenlignet med EOS R6 Mark II er det konstruert uten innebygd bildestabilisator, bruker et batteri med lavere kapasitet og har ett enkelt minnekortspor, som gjør at huset er mindre, lettere og enklere å bruke. Totalt sett er EOS R8 et meget kapabelt fullformatkamera med et utmerket pris-ytelse-forhold.


Fujifilm-X-H2_web.jpgEISA APS-C CAMERA 2023-2024

Fujifilm X-H2​

EISA-Award-Fujifilm-X-H2.pngFujifilm X-H2 er et ekte hybridkamera med omfattende videofunksjoner og tilbyr den høyeste oppløsningen som er tilgjengelig i APS-C-format. Dets 40 millioner piksler X-Trans CMOS 5 HR-brikke produserer stillbilder rike på detaljer, og det kan lage 160 MP-filer ved å bruke Pixel Shift Multi Shot Mode. Det kan også ta opp 8K/30p-video i 4:2:2 10-bits farger og støtter både Apple ProRes og BlackMagic Raw-utgang over HDMI. X-Processor 5 muliggjør AF-motivgjenkjenning som sporer et bredt spekter av motiver, mens bildestabiliseringssystemet gir opptil 7 trinn kompensasjon langs fem akser.


Sony-FE-20-70mm-F4-G_web.jpgEISA LENS OF THE YEAR 2023-2024  

Sony FE 20-70mm F4 G​

EISA-Award-Sony-FE-20-70mm-F4-G.pngSonys zoomobjektiv er en utmerket løsning på et nyere problem. Opptak av video krever en bredere bildevinkel for å dekke samme bildehøyde på grunn av sideforholdet 16:9. Derfor har FE 20-70mm F4 G kraftigere vidvinkel enn de fleste andre standard-zoomer på markedet. Sony har oppnådd dette uten å gå på kompromiss med optisk ytelse: FE 20-70 mm F4 G gir utmerket skarphet over hele bildet. Lav vekt, værtetting og fast største blenderåpning er andre viktige, praktiske fordeler med dette enestående objektivet.


Tamron-20-40mm-F_2.8-Di-III-VXD_web.jpg

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS 2023-2024  

TAMRON 20-40mm F/2.8 Di III VXD​

EISA-Award-TAMRON-20-40mm-F2.pngDette zoomobjektivet for Sony E-mount speilløse kameraer gir et brennviddeområde fra 20 mm vidvinkel til 40 mm standard. Det leverer svært høy bildekvalitet, med en lyssterk F/2,8 blenderåpning over hele zoomområdet. Den optiske konstruksjonen korrigerer og minimerer bildeforvrengning, mens den kompakte og lette konstruksjonen gjør dette objektivet ideelt for bruk på en gimbal eller i en videorigg. AF-systemet drives av en lineær VXD-motor som gir rask fokusering og nøyaktig sporing av motiver i bevegelse. Ved 20 mm-innstillingen er korteste fokusavstand bare 17 cm, noe som gir slående vidvinkel-nærbilder. Som andre nye TAMRON-modeller med USB-C-inngang, lar TAMRON Lens Utility-programvaren brukeren skreddersy objektivfunksjoner og oppdatere fastvare.


Sony-FE-50mm-F1.4-GM_web.jpgEISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024 

Sony FE 50mm F1.4 GM​

EISA-Award-Sony-FE-50mm-F1.pngDette G Master-objektivet tilbyr høyeste optiske ytelse og en stor f/1,4 blenderåpning i et relativt lett og kompakt format. Objektivet har raskere AF-hastighet, høyere skarphet og jevnere bakgrunnsuskarphet (bokeh) enn forgjengeren, takket være en innovativ optisk design og høypresisjons-produksjon. AF-systemet gir presis og stillegående AF-sporing for både foto og video. Takket være en værtett konstruksjon og beskyttende fluorbelegg på frontelementet kan objektivet brukes i utfordrende omgivelser.


Nikon-NIKKOR-Z-85mm-F_1.2-S_web.jpgEISA PORTRAIT LENS 2023-2024

Nikon NIKKOR Z 85mm f/1.2 S​​

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-85mm-f1.pngDette ultra-lyssterke objektivet er designet for portrettfotografer som vil ha det aller beste. Det er ekstremt skarpt selv ved maksimal blenderåpning på f/1,2, mens de 11 avrundede blenderlamellene gir ekstraordinær bokeh. S-Line ergonomi og byggekvalitet sikrer pålitelighet selv under tøffe forhold, mens det raske og lydløse multifokussystemet gir skarpe bilder og videoer, selv med motiver i bevegelse. Takket være Nikons anti-reflekterende Nano Crystal Coating opprettholdes skarpe detaljer også når du fotograferer mot lyset. Nikon NIKKOR Z 85 mm f/1.2 S er virkelig et fantastisk portrettobjektiv.


Nikon-NIKKOR-Z-400mm-F_4.5-VR-S_web.jpgEISA SUPER-TELEPHOTO LENS 2023-2024  

Nikon NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S​ ​

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-400mm-f4.pngDette er et overraskende kompakt superteleobjektiv for Nikons speilløse system med utmerket bildekvalitet. Med en vekt på kun 1 245 g, en lengde på kun 234,5 mm og en innebygd Vibration Reduction (VR) mekanisme kompenserer opptil 5,5 trinn, kan skarpe bilder oppnås i mange opptakssituasjoner selv uten stativ. Maksimal blenderåpning på f/4,5 sørger for relativt liten størrelse, samtidig som den tillater god separasjon av motivet fra bakgrunnen. Med Nikons Z 1.4x og 2.0x telekonvertere kan rekkevidden utvides til henholdsvis 560 mm og 800 mm.


OM-System-M.Zuiko-Digital-ED-90mm-F3.5-Macro-IS-Pro_web.jpgEISA MACRO LENS 2023-2024 

OM System M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS Pro ​​

EISA-Award-OM-System-M.Zuiko-Digital-ED-90mm-F3.pngDette er et veldig skarpt og godt designet objektiv for makro- og nærbilder. Det leverer opptil 2:1 makrofunksjon, eller 4:1 med en 2x telekonverter. Den optiske designen undertrykker effektivt fargebrytningsfeil. Designet benytter to fokusgrupper, noe som muliggjør eksepsjonelt god nærgrense. Objektivet er utstyrt med et optisk stabiliseringssystem som fungerer med intern stabilisering i kompatible kameraer for å yte opptil 7 trinn kompensasjon mot kamerabevegelse. Utendørsfotografer vil sette pris på den støv- og sprutsikre IP53-kvalifikasjonen, og den frostsikre beskyttelsen ned til -10°C.


Canon-RF-135mm-F1.8L-IS-USM_web.jpgEISA TELEPHOTO LENS 2023-2024  

Canon RF 135mm F1.8L IS USM​

EISA-Award-Canon-RF-135mm-F1.pngDette korte teleobjektivet er et av Canons mest gjennomførte objektiver med fast brennvidde. Det er ideelt til et bredt spekter av motiver, som portretter, bryllup, sport og fotojournalistikk. Den lange brennvidden og den sjenerøse blenderåpningen på f/1,8 gjør det enkelt å isolere motiver og skape en suveren kremaktig bakgrunn. Objektivet er optisk stabilisert med opptil 5,5 trinn kompensasjon, som øker til 8 trinn med EOS R-kameraer med stabilisering i kameraet. Som forventet fra Canons profesjonelle L-serie er konstruksjonen suveren, med vær-tettede og konfigurerbare kontroller. Det er ikke et lett objektiv, men det føles godt balansert.


Tamron-50-400mm-F_4.5-6.3-Di-III-VC-VXD_web.jpgEISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2023-2024  

TAMRON 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD​

EISA-Award-TAMRON-50-400mm-F4.5-6.pngDette allsidige teleobjektivet byr på 8x zoom, ideelt til reise-, natur- og sportsfotografering. Objektivet utmerker seg ved nærbilder med en korteste fokusavstand på 25 cm ved 50 mm og eksepsjonell halv makro-kapasitet med 1:2 forstørrelsesgrad. Det er også imponerende ved 400mm, med korteste fokusavstand på 1,5m og 1:4 forstørrelsesgrad. Den lineære VXD-motoren sikrer rask og nøyaktig autofokus, mens TAMRONs Tamrons VC-bildestabilisering fungerer effektivt på selv de lengste brennviddene. Fremragende konstruksjon og spesielle linseelementer leverer suveren bildekvalitet med skarp kontrast, i en svært bærbar pakke. Brukere kan selv skreddersy funksjoner og oppdatere fastvare via USB-C-utgangen og TAMRON Lens Utility -programvaren.


SIGMA-60-600mm-F4.5-6.3-DG-DN-OS-_-Sports_web.jpgEISA SUPER-TELEPHOTO ZOOM LENS 2023-2024

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports​​

EISA-Award-SIGMA-60-600mm-F4.5-6.pngDette første supertelefoto-objektivet med 10x zoomområde for Sony E-mount og L-mount speilløse kameraer vil appellere til sports- og dyrelivsfotografer som ser etter en universell supertelezoom. Et svært effektivt OS (Optical Stabiliser) system lar brukere ta skarpe bilder uten stativ selv ved lengste brennvidde. En avansert optisk konstruksjon med ikke færre enn 27 elementer sikrer høy kvalitet og minimerer fargebrytningsfeil og andre forvrengninger. Et Super Multi-Layer-belegg er nyttig for å minimere bluss og internreflekser. L-mount-utgaven er kompatibel med SIGMAs 1,4x og 2x telekonvertere for enda lengre rekkevidde.