DSCF7264.jpg

Kameratester

Novemberutgaven bringer to kameratester: to heftige speilløse pikselfantomer: Fujifilm X-H2 og Hasselblad X2D - 100C. 

Nå er Fujifilm X-H2 her, enda et flaggskip, denne gangen med 40 millioner piksler og avansert videostøtte med bl.a. 8K, Apple ProRes 422 HQ, multishot med opp til 160 millioner
piksler høyoppløste bilder og mer. Hasselblad er ute etter skalpen til Fujifilm GFX-serien. X2D - 100C er et kompakt speilløst mellomformatkamera med 100 Mp, samme 44x33mm CMOS-brikke, vippbar pekeskjerm, 7 trinn bildestabilisator og et utvalg heftige objektiver med sentrallukker rettes det både mot fotografering i felten og i studio

Mobiltester: Apple mot Google

Skjermbilde 2022-12-06 kl. 21.22.48.png

To av de store digitale teknologigigantene fra Silicon Valley i California konkurrerer nå side om side om å levere den heftigste mobilkameraene. Med den nye Pixel 7 Pro kaster Google seg hodestups inn i konkurransen med Apples iPhone 14 Pro Max, det nye flaggskipet fra Cupertino..

Portrettet: Nikon Zcreator Therése Asplund

_DSC8649a45.jpgTherése Asplund i selvportrett.

Therése Asplund så lyset da hun for mange år siden fikk låne arbeidsgiverens studio med lysutstyr. I dag driver hun en allsidig fotografvirksomhet midt i hjertet av Svealand og betjener både lokalsamfunnet, bedrifter og internasjonale kunder. Og det er fremdeles det å forme motiver med lys som trigger henne mest. 
    Therése samarbeider med Nikon om blant annet kurs og workshops, og har sitt eget workshop-konsept, «Play to Learn», som hun bruker til å arrangere fotoreiser og -treff. Hun er dessuten premiert i en rekke fotokonkurranser.
    Les om den allsidige portrettfotografen fra Dalarna og se hennes fantastiske bilder.

Guide: Komposisjon

Munchow_1921-412.JPG

(Foto: Otto von Münchow)

Det er noe magisk ved det velkomponerte bildet. Det har liksom en egen utstråling. Men bak det velkomponerte bildet blafrer en hegemoni av mer eller mindre veloverveide komposisjonsregler og tanker omkring hva som legger grunnen for en god komposisjon. I denne artikkelen deler Otto von Münchow noen av sine erfaringer og måter å tenke komposisjon på i praksis.

Objektivtester

Vi tester Fujinon XF 56mm F1.2 R WR, Fujinon XF 18-120mm F4 LM PZ WR, Sigma 20mm F1.4 DG DN Art, Sigma 24mm F1.4 DG DN Art og Tamron 20–40mm F/2.8 Di III VXD

Nyheter og aktualiteter

Skjermbilde 2022-12-06 kl. 21.38.55.png

Som vanlig har vi også en rekke nyheter å melde. Du kan lese Fotomag i din nettleser eller i Joomag-appen for iOS eller Android. Er du ikke allerede abonnent kan du kjøpe enkeltnummer når du får opp tilbudet i appen eller nettleseren etter side 14.