EOS er ikke bare stillbilder. Etter braklanseringen av EOS R5 og EOS R6 kommer nå Canon med et dedikert videokamera som ikke tar stillbilder. Canon EOS C70 kan kanskje bli for videofotografer det EOS 5D-serien ble for stillbildefotografer som også ville lage videoinnhold. Det ser mer ut som et systemkamera for stillbilder enn et videokamera, betjening og grep bør være kjent for eksisterende EOS-fotografer, bortsett fra at du ikke finner en vanlig søker. Derimot en vribar 3,5-tommer interaktuv berøringsskjerm med tilgang til menyer og kamerainnstillinger.

EOS C70 LIFESTYLE.jpgCanon har klart å kombinere EOS-seriens design med praktiske brukervennlighet for videofotografer.

Matchvekt med f.eks. Canons RF 24–105mm F4L IS USM og en videomikrofon (som bildet ovenfor) er rundt 2,5 kg, men det balanserer godt i hendene. EOS C70 tar alle Canon RF-objektiver og dessuten EF-objektiver og EF-S-objektiver med adapter. Kameraet kan benytte de eksisterende EF-EOS R -adapterne, men Canon kommer som tilbehør med en ny Mount Adapter EF-EOS R 0.71x med optikk som konverterer brennvidden fra fullformat til kameraets brikkestørrelse. Denne adapteren gir også ett trinn bedre lysfangst. 

EOS C70 BEAUTY 02.jpgUtgang for tidskoder er på plass i EOS C70.

Bildebrikken er den samme som i det profesjonelle EOS C300 Mk III, dvs. Super 35mm med ca. 29,6mm diagonalt ved C4K-format (17:9), eller ca. 15 % større enn i et Canon APS-C-kamera. EOS C70 kan selvsagt også bruke Canon EF Cinema-objektiver med adapteren. Canon EOS C70 har ikke bildestabiisatorpå bildebrikken, men kombinerer 5-akser elektronisk bildestabilisering med optisk IS i objektivene. Kameraet støtter også opptak i sakte film med 4K 120p – med Dual Pixel CMOS AF-støtte samt lydopptak.

EOS C70 WITB.jpgCanon EOS C70 levees komplett med en rekke tilbehør.

Autofokussystemet er hentet fra EOS R5, R6 og EOS-1D X Mk III, og støtter både sporing av bevegelige motiver og ansikter. Som en kuriositet kan nevnes at kameraet også har støtte for vertikale videoopptak, til glede for de vloggere som muligens er interessert i EOS C70. 

Canon EOS C70 kommer i november og vil koste ca. 61.000 kroner med mva. EF-EOS R 0.71X-adapteren vil koste ca. 7.000 kroner og er i salg fra samme tid. 

Les mer om Canon EOS C70 hos Canon.

EOS C70 LIFESTYLE 03.jpg