Dette er et kompakt kamera for video- og stillbilder med lyssterk ultravidvinkel og vippbar skjerm. Bildebrikken er en 1"-type CMOS med ca. 15 Mp stillbildeoppløsning, og objektivet med 6,6mm brennvidde gir bildevinkler tilsvarende 18mm (stillbilder) eller 19mm (video). Største blender er f/2.8.

To store innebygde stereomikrofoner og 4K video med ansiktsporing gjør kameraet ideelt til vlogging på farten. Filmopptak i 4K UHD skjer med 30/25 bilder/sek., eller full HD med 60/50 bps. En tredje mikrofon med støyreduksjon gir god lyd også utendørs. I tillegg til det innebygde vindfilteret kan du også kjøpe ekstra vindbeskyttelse, dette inngår også i en utvidet pakke. 

Powershot-V10_design_hand_silver_org.jpg

PowerShot V10 er Canons første kompaktkamera spesielt laget for 4K video, men kan også ta stillbilder. Praktisk for vloggere, til web-kamera eller fritidsbruk.

Kameraet har støtte for WiFi. Bluetooth og kan dessuten brukes som webkamera. Det veier bare 211 gram, og har et innebygd stativ som kan vippes opp til 30 grader. Skjermen er på 2" og kan også vippes. Canons Movie Digital IS sørger for stabil videokvalitet, mens en rekke filtre og ekstra tilbehør øker bruksegenskapene. 

Det er ikke første gang Canon prøver seg med et kompakt video-/vlogging-kamera. For noen år siden kom de med den hendige Legria Mini-serien, som de kanskje var litt tidlig ute med. Denne gangen tror vi de treffer tidsånden bedre.

Canon PowerShot V10 kommer i salg i juni og ventes å koste ca. 5.800 kroner. En pakke med SmallRig-ramme for feste av lys/ekstern mikrofon koster ca. 6.200 kr.  Les mer på Canons nettside.