Salgado (f. 1944) har i mer enn 50 år høstet internasjonal hyllest for sine dokumentariske sort-hvitt-fotografier.

Hans bidrag til ledende publikasjoner over hele verden har gjort ham til et symbol for dagens fotojournalistikk.

Salgado sier han tar imot hedersprisen med ærefrykt, og med visshet om at hans arbeider når ut til publikum. "Fotografi er min livsstil, det er mitt språk, og gjennom hele min karriere har jeg alltid vært interessert i å fange den historiske epoken vi lever i, og fortelle historier om mennesket og planeten. En fotograf fotograferer med sin kulturarv, og gjennom mitt arbeid prøver jeg å utforske menneskehetens felles erfaring." En rekke av hans arbeider blir stilt ut som en del av Sony World Photography Awards-utstillingen i Somerset House i London 19. april – 6. mai 2024.

Utstilling og prisutdeling april 2024 i London

Datoene for prisutdeling og utstilling i forbindelse med Sony World Photography Awards 2024 i Somerset House i London er nå klare.

Draped in blankets to keep out the cold morning wind, refugees wait outside Korem camp. Ethiopia, 1984. © Sebastião Salgado

Selve prisutdelingen og kunngjøringen av alle vinnerne i Student-, Youth, Open og Professional-konkurransene finner sted i London 18. april 2024, mens utstillingen åpner dagen etter og står til 6. mai.  Juryene for 2024-konkurransene er også klare, og deltakere inviteres til å levere sine arbeider innen fristen tidlig i januar.