Importør:

I år er det 38. gang prisen for «Årets kamera» kamera blir delt ut. I 1982 var det bare denne ene prisen, senere har flere kategorier fotoprodukter kommet til, og dessuten en rekke produkter innen andre lyd og bildekategorier, da EISA ble utvidet til å omfatte også Hi-Fi, Hjemmekino, TV, Video, bilunderholdning og mobile produkter. 

Fotomag nytt medlem fra i år

I år ble Fotomag invitert av EISA til å søke om medlemskap i organisasjonen, og ble enstemmig opptatt som medlem i EISA Photography Expert Group under EISA Global Convention i Antwerpen i mai. Som EISA-medlem vil Fotomag delta i juryeringen av EISA Awards, der våre tester vil være med å danne grunnlag for EISAs utvelgelse og nominasjoner. Fordi EISA-prisene er basert på grundig dokumenterte tester, nyter de en unik anerkjennelse verden over.

EISA Award Logo 2019-2020 Tested by the Experts_600px.png

EISA-medlemskapet gir oss dessuten unik tilgang til et stort nettverk av erfarne og kompetente kolleger i fotomagasiner verden rundt, samt de produktekspertene og utviklerne som produsentene regelmessig lar oss møte for å lære om nye produkter og teknologier – både innen EISAs egne arrangementer og i andre sammenhenger. Fotomags søstermagasin Stereo+ er også medlem av EISA.

EISA er blitt globalt

For et par år siden inviterte EISA magasiner fra land utenfor Europa til å søke medlemskap. Siden da er ni magasiner fra USA, Canada, India, Hong Kong, Japan og Australia blitt en del av den globale EISA-familien. Nyeste tilskudd i EISA Photography Expert Group er det amerikanske nettmagasinet Shutterbug.com, som ble votert inn sammen Fotomag i mai. Vi spurte redaktøren, Dan Havlik, om hvorfor de valgte å gå inn i EISA:

Redaktør Dan Havlik i Shutterbug.com om hvorfor de ville være med i EISA.

Normalt er det bare ett medlemsmagasin fra hvert land innenfor samme gruppe, men bladet Fotografi, som har vært med i EISA i mange år, har fortsatt sitt medlemskap som representant for fotomagasiner med vekt på bildekunst, og tester ikke produkter. Fotomags redaktør Toralf Sandåker representerte tidligere Fotografi i EISA som teknisk redaktør i bladet, fra 2007 til ut 2018.