Importør:

Likevel GoPro har fremdeles noen tricks i ermet. Det er et par ting Hero7 Black kan, som DJI Osmo Action ikke har. Det kommer vi tilbake til.

DJI Osmo Action er litt mindre enn GoPro Hero7Black, og åppenbart en direkte konkurrent. Mange av spesifikasjonene er identiske eller svært like. Begge har en 12 Mp CMOS bildebrikke av 1/2,3-tommer-type, begge leverer 4K video ved 60 bilder i sekundet, begge har en effektiv elektronisk bildestabilisator, begge kan ta opp 8x saktefilm i Full HD, de er begge vanntette (til 11 meter for DJI Osmo Action, 10 meter for GoPro), har utskiftbart batteri, stemmestyring og tar microSD minnekort.

Her er en kort introduksjonsvideo fra DJI:

DJI Osmo Action - fordeler

Men DJI har lagt inn noen unike egenskaper, som kan bety litt for noen brukere. Du kan pushe lukkertiden til 1/8000 sekund eller opp til 120 sekunder i manuell modus. Kameraet har også en HDR-modus for de kontrastrike motivene (men da mister du bildestabilisator). Det er også litt billigere, og har et litt større batteri med bedre batteritid. Dessuten er det mye enklere å bytte linse eller filter på kameraet enn på GoPro-kameraene.

1557925292000_IMG_1181620.jpgDJI har spandert en større bakskjerm, som dessuten er i 16:9-format. I tillegg får du en litt mindre frontskjem i farger, som gjør kameraet bedre egnet til vlogging. 

Fordel GoPro Hero7 Black

Men GoPro er ikke helt utmanøvrert. Hero7 Black er alene om å ha live streaming. Det har dessuten HDMI-utgang, noe DJI Osmo Action ikke har, så du lett kan koble opp mot en TV. GoPro Hero7 Black har dessuten GPS, en klar fordel for mange anvendelser, ikke minst på reise. 

Når det gjelder video- og bildekvalitet kan vi ikke sammenligne før vi har fått en DJI Osmo Action til test.

DJI Osmo Action koster ca. 3.800 kroner og er i salg i løpet av mai.