«Dødsfordriv handler om hva vi fokuserer på i livet. Hva er viktig for oss, og hva skal vi bruke tiden på?» spør de fire utstillerne. 

Undring, motstand og dyp konsentrasjon er noe av det som binder disse fire fotokunstnerne sammen. De har alle variert bakgrunn som fotokunstnere, blant annet fra en rekke workshops med Morten Krogvold. 

Torsdag 9.november kl. 18:00 er det vernissage. Kvelden starter med dikt fremført av fjellklatrer og fotograf Tomas Carlström, og utstillingen åpnes av Morten Krogvold. 

Sted: Hos Arne, Gøteborggata 27B Oslo. Men ikke nøl, utstillingen henger til 12. november.

Dette er de fire utstillerne

Hannah Hurvenes Clarke (f. 1991) Bor i Oslo og arbeider med analog fotografi ved siden av jobb i konsulent og byråbransjen. Hun jobber analogt, produserer og printer alle bildene i mørkerommet. Hun utforsker gamle og nye teknikker og jobber med forskjellige materialer, hennes fotografier er både sårbare og lekne. Clarke drar mye inspirasjon fra surrealismen og fotografer som Man Ray og Lee Miller.

Sofie Almåsvold (f. 1995) er en multikunstner for tiden bosatt i Oslo. Hun jobber med ulike kunstuttrykk og tar med seg sin erfaring fra teaterscenen, fra musikken, som vokalist og låtskriver inn i sin fotokunst. Sofie henter mye inspirasjon fra kunsthistorien og inspireres av blant annet Käthe Kollwitz og René Magritte. «Fotografiene har nerve - en klo - en visuell rastløsthet. Bildene kommuniserer med fotografi- og etterkrigskunst, forankret i en klassisk/ekspresjonistisk kunst» - Morten Krogvold.

Oda Charlotte Hilleren (f. 1993) bor i Oslo, og jobber blant annet som freelancer innen fotografi. Hun har studert ved Bilder Nordic og Oslo Fotokunstskole. Hilleren jobber for det meste med landskap og dyr. Over lengre tid har hun jobbet og fotografert ut ifra temaet «drømmer». Om hva som skjer med kroppen og sjelen når man drømmer, og de ulike universene man trer inn i. Drømmene, døden og evigheten er tre ord som står sentralt i hennes verk. Hun ønsker å gi betrakteren en opplevelse av at de står helt nære, og samtidig langt unna det de betrakter, som i en drøm. Hilleren henter inspirasjon fra kunstnere som Hiroshi Sugimoto og Marc Chagall.

Elena Haugen Kyriakou (f. 1988), født og oppvokst på Rjukan. Elena jobber meditativt og konsentrert ved å utforske sin undring over livets korthet. Det melankolske og elegante er noe av det som kjennetegner Elena sine svart-hvitt fotografier. I likhet med fotografi er også litteratur en stor lidenskap for henne. Hun henter mye inspirasjon i tekstene til blant annet Marcel Proust og Søren Kierkegaard.

Se mer på utstillingens Facebook-side.