ZEISS Photography Award 2018 er en del av verdens største fotokonkurranse, Sony World Photography Awards, som hvert år blir markert med prisutdeling og utstilling i Somerset House i London. Det er klasser for profesjonelle fotografer, åpen klasse, ungdom og fokus på studenter. Fristen for disse klassene er allerede gått ut, men du kan fremdeles delta i ZEISS Photography Award 2018 hvis du sender inn ditt bidrag innen 6. februar. Det koster ingenting å delta. Konkurransen arrangeres av World Photography Organisation.

I fjor konkurrerte 227.000 bidrag fra 183 land om de forskjellige prisene. I delkonkurransen ZEISS Photography Award 2017 knivet 30.000 bilder fra 132 land om de gjeve prisene. Kevin Faingnaert fra Belgia vant hovedprisen med serien «Føroyar» og fikk med seg ZEISS-optikk for € 12.000, samt € 3.000 til å fullføre et fotoprosjekt. Øvrige vinnere kom fra Bulgaria, Storbritannia, Italia, Tyskland, Ghana, Belgia, Australia og Sør-Afrika.

1557_3749_HenningSPettersen_Norway_NationalAwards_2017_1500px.jpg

1.-premievinner National Awards, Sony World Photography Awards, 2017. Copyright: © Henning S. Pettersen, Norge. «Jeg var på vei til butikken da jeg oppdaget noen stilige skygger på veggen. Jeg ventet litt for å se om noe spennende kunne skje. Mannen med hatten kom gående, og plutselig dukket det opp to personer i enden av tunnelen også, og da følte jeg at timingen stemte.»

Tema for årets konkurranse er “Seeing Beyond - Untold Stories”, og fotografer for hele verden oppfordres om å sende inn sine beste bilder til www.worldphoto.org/zeiss. Årets jury består av tre ledende fotografieksperter, Chris Hudson (Art Director, National Geographic Traveller, Storbritannia), Patricia Morvan (Cultural Projects and Exhibition, Agence VU’, France) og Peter Bas Mensink (Publisher, GUP Magazine, Netherland). Chris Hudson gir dette rådet til bidragsyterne:

«Jeg kommer til å se etter fotografier som forteller en historie, som får publikum til å stoppe opp og spørre seg hva som skjer innenfor bilderammen, og lar dem sette sammen en fortelling i sitt eget hode basert på hva de kan se.» 

Også i år er premiene som sist: ZEISS-objektiver for € 12.000, € 3.000 som reisepenger for å gjennomføre et fotoprosjekt  etter eget valg på et sted de velger selv. Vinneren får dessuten et heldagsbesøk til Zeiss’ hovedkvarter i Tyskland med grundig trening optikk, samt en omvisning inkludert ZEISS Museum. Vinneren blir dessuten presentert både av World Photography Organisation  og gjennom ZEISS. Vinneren blir også fløyet til London og får delta på prisutdelingsseremonien 19. april 2018, og blir dessuten invitert til åpningen av utstillingen Sony World Photography Awards Exhibition i Somerset House i London, fra 20. april til 6. mai 2018.

Men altså, fristen er 6. februar.