Det er syv år siden den første EISA Maestro-konkurransen gikk av stabelen. Ved å ta initiativ til konkurransen ønsket EISA å oppmuntre både amatører og semiprofesjonelle fotografer til å skape bildeserier med en indre sammenheng. Det betyr at fotografene utfordres til å tenke dokumentarisk, men samtidig er de fri til til å tolke årets tema på sin egen måte.

Portrait Marrku Pajunen.jpg

Med temaer, som  ‘Water’, ‘Transport’ og ‘My Country’ ble EISA Maestro allerede etter kort tid ganske populær, og selvsagt frister prispenger, trofeet og reise til Berlin for å være til stede under EISA Maestro Award-seremonien de ambisiøse deltakerne, men kanskje mest av alt kampen om den prestisjetunge tittelen Photo Maestro of the Year.

Fotografene får ikke bare god nasjonal eksponering når de når opp i den nasjonale delen av konkurransen. Alle nasjonale vinnere går videre til den internasjonale finalen, der de tre vinnernes bilder publiseres i alle medlemstidskriftene til EISAs fotomagasiner, i øyeblikket 17 i tallet. Det er en formidabel eksponering.

I år som i fjor har leserne av de mange EISA-fotomagasinene dessuten kåret sin favoritt blant finalistene, som får EISA Maestro Public’s Choice Award. 

Årets vinnere

Her kan du lese mer om årets vinnere og se bildene de vant med:

  1. Markku Pajunen, Finland
  2. Cletus Nwadike, Sverige
  3. Izabela Urbaniak, Polen

EISA-magasinenes lesere har også kåret lesernes favoritt. EISA Maestro Public’s choice kan du se her:

Følg med i Fotomag, neste år kommer en ny mulighet til å delta i EISA Maestro-konkurransen.