Det blir femtende gang EISA arrangerer konkurransen. Hvert år deltar leserne i papir- og digitalmagasiner fra hele verden i konkurransen gjennom sine respektive lands fotomagasiner. I Norge er det Fotomag som arrangerer den nasjonale delen av EISA Maestro-konkurransen.

«Glede»

Tema for konkurransen i 2020 blir altså «Joy», eller Glede. Hver deltaker sender inn en serie på minimum fem, maksimum 8 bilder. Les gjennom konkurransereglene nedenfor nøye. Du kan sende inn ditt bidrag nå og fram til innsendingsfristen 1. mai 2022.

Det er serien som helhet som premieres, og ikke enkeltbilder. Den norske vinneren publiseres i Fotomag nr. 4-2022 i juni, og blir med i den internasjonale finalen, som juryeres av redaktørene i EISAs fotomagasiner i slutten av juni. 

Vinnerne av den internasjonale finalen vinner pengepremier på mellom € 750 og € 1500, og blir dessuten publisert i alle EISA fotomagasiner i september- eller oktoberutgaven 2022.

I juli blir dessuten leserne invitert til å velge sin favoritt blant deltakerlandenes førsteprivinnere og kåre «Public’s Choice Award». Avstemningen skjer på Facebook. Vinneren her mottar € 1000 fra EISA.

Her kan du sende inn dine bilder:

Klikk her for å sende inn dine bilder på epost, 5-8 bilder med maks. 1500 piksler langs den lengste siden.

140419-1657-Sicilie-Focus-Eisa-Selectie.jpg

Vinneren av EISA Maestro 2021 med tema ‘Faces’ble nederlandske Willem Kuijpers.

Konkurranseregler, EISA Photo Maestro 2022

 1. Mellom 5 og 8 fotografier basert på temaet «Joy/Glede» må være mottatt innen 1. mai 2022 av Fotomag. Bildene må være tatt av deg med henblikk på EISA Maestro-konkurransen. Eksisterende portfolioer er utelukket
 2. Alle bidrag må leveres i digitalt format (fra digitalkamera eller skannede filmoriginaler).
 3. Filene leveres som JPEG-bilder med maksimum 1500 piksler langs lengste kant. Bilder som utvelges til finalerunden må leveres på nytt  i høyere oppløsning (3000 piksler). 
 4. Kun ett bidrag à 5–8 bilder er tillatt per person.
 5. Bidrag må være påført ditt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer.
 6. Du kan bare sende inn dine egne arbeider. Konkurransens organisatorer og EISA-utgivere kan ikke holdes ansvarlige for eventuelle opphavsrettsbrudd hos bidragsyterne.
 7. Den norske delen av konkurransen blir juryert av redaksjonen i Fotomag, og er bare åpen for fotografer som bor i Norge.
 8. Den internasjonale konkurransen blir juryert av alle sjefredaktørene i EISA Photography Expert Group.
 9. Det utpekes tre vinnere, 1. 2. og 3. plass, både i den nasjonale og internasjonale konkurransen.
 10. Arrangøren forbeholder seg rett til å publisere vinnerbidragene vederlagsfritt over hele verden i hvilket som helst format og hvilket som helst medium, i forbindelse med promotering av konkurransen. I slutten av juni 2022 får alle nasjonale vinnere publisert sine bidrag på Facebook i forbindelse med konkurransen til EISAs publikumsjury.
 11. Hverken EISA eller medlemmer av EISAs Photography Expert Group will begrunne eller diskutere juryens valg.
 12. De nasjonale vinnerne blir publisert i juni- eller juli-utgaven av hvert lands EISA fotomagasin/nettside, mens de internasjonale vinnerne blir publisert i alle EISAs fotomagasiner/nettsider i september eller oktober 2022, avhengig av lokale utgivelsesplaner.
   
 13. Internasjonale priser:

1. premie: €1500 og EISA Photo Maestro 2022-trofeet
2. premie: €1000 og EISA Photo Maestro 2022-trofeet
3. premie: €750 og EISA Photo Maestro 2022-trofeet
Facebook Public’s Choice Award: €1000

14. Alle nasjonale vinnere vil legges ut på Facebook for offentlig avstemning 1. juli 2022 for Public’s Choice Award. Avstemningen avsluttes 1. august 2022.