Importør:

Canon_RF-28-70mm-f-2L-IS-USM-_web.jpg

Kåringen av årets produkter er en prosess som starter i mai med EISA Global Convention, som foregår over flere dager utenfor Antwerpen i Belgia, hvor et 30-tall produsenter kommer for å presentere årets produkter for EISA-medlemmene. Produsentene stiller med sine fremste eksperter, ofte også med produktutviklere og ingeniører med unik kunnskap om produktene. Det gir oss som medlemmer av EISA en helt spesiell mulighet til å se i detalj på produktene, stille grunngitte spørsmål og få kvalifiserte svar. 

Her er årets beste fotoprodukter
Her er årets beste mobilprodukter (hos Stereo+)
Her er årets beste Hi-Fi produkter - del 1 (hos Stereo+)
Her er årets beste Hi-Fi produkter - del 2 (hos Stereo+)
Her er årets beste hjemmekinoprodukter (hos Stereo+)
Her er årets beste TV-produkter (hos Stereo+)

Se også vinnerne i årets EISA Maestro fotokonkurranse her.
 
En del av de produktene vi får demonstrert tar vi inn til test, og alle produkter må være testet av et minimum av EISA-bladene for å kunne nomineres til en EISA-pris. Kategoriene er foruten fotografi audio, hjemmekino, TV/Video, bilunderholdning og mobile enheter. Til sammen 62 magasiner som representerer de fremste i sitt slag i 29 land i Europa, Australia, USA, Canada og i løpet av de siste årene også Hongkong/Kina, Japan og India.

I løpet av året som er gått siden forrige EISA-prisutdeling tester vi jevnlig produkter og merker oss mulige kandidater. Mai og juni, hvor vi helst skulle hatt mer tid til å ta en utepils eller to, er en utrolig hektisk tid. Da kommer innspurten hvor vi deler erfaringer og dokumenterer egenskaper og prioriteringer. Det interessante er at selv om mange gjerne påstår at det å lytte på lyd og se på bilder er særdeles subjektive sysler, finner man stort frem til de samme produktene. Enten man bor i Skandinavia, rundt Middelhavet eller i Australia. Ørene og øynene er likevel de samme, og produktene blir vurdert på samme måte alle steder.

Sony_Real-time-Eye-AF-_web.jpg

For å være på trygg grunn blir også et stort antall aktuelle produkter testet og målt i laboratoriet. Disse målingene støtter vi oss også på i våre omtaler.

Etter en betydelig runde med testing og praktisk utprøving er det klart for en lengre nominasjonsprosess før EISA-medlemmene møtes på et hotell et eller annet sted, diskuterer oss enige, og ender opp med listen over årets beste produkter.

Men det er ikke alle produkter som kan vinne. Produktene må ha distribusjon i et minimum av medlemslandene, og det sier seg jo selv at uten distribusjon i England, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Japan eller USA blir det vanskelig å nå opp. Selv om produktet for eksempel er stort i Skandinavia eller selges på internett, kan det likevel falle utenfor.

Det du leser her, er årets produkter som offentligjøres 15. August 2019. Så ender det hele opp med en stilfull prisutdeling under EISA Gala i Berlin 6. september i forbindelse IFA-messen, hvor EISA inviterer hele bransjen til en real festkveld og deler ut årets EISA-priser til de beste produktene.

Vi gratulerer alle vinnerne!