Nikon-Z-9_web.jpg

EISA CAMERA OF THE YEAR 2021-2022    

Nikon Z 9

EISA-Award-Nikon-Z-9_dropshadow.jpg

Nikon Z 9 er det mest avanserte og kapable kameraet du kan kjøpe akkurat nå. Med en stablet 45,7 millioner piksler fullformat CMOS-brikke og hurtig EXPEED 7 prosessor leverer Z 9 fremragende bildekvalitet og opptakshastighet inntil 30 bilder/s i JPEG eller 20 bilder/s i råformat i full oppløsning. Det hurtige autofokussystemet med Nikons avanserte 3D-sporing låses uanstrengt til bevegelige motiver. Videofotografer tilbys et stort utvalg oppløsninger og opptakshastigheter, opp til 12-bit raw 8K/60p internt. Med sitt innebygde vertikalgrep og solide byggekvalitet er Z 9 et banebrytende og kraftfullt verktøy.


Sony-Alpha-7-IV_web.jpg

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023

Sony Alpha 7 IV​

EISA-Award-Sony-Alpha-7-IV_dropshadow.jpg

Dette speilløse fullformatkameraet kommer med betydelige forbedringer fra sin forgjenger, Alpha A7 III, på nesten alle områder. Den nye 33 millioner-piksler BSI CMOS Exmor R-brikken og den nyeste BIONZ XR-prosessoren sikrer strålende bildekvalitet, samtidig som den fleksible pekeskjermen er enklere å bruke, særlig for filmfotografer og bloggere. Kontinuerlige opptak er mulige med svært lange serier ved 10 bps mens rask og treffsikker autofokus med sanntid sporing gjenkjenner menneske- og dyreøyne. Videoegenskapene til Alpha 7 IV omfatter UHD 4K/30p fra bildebrikkens fulle bredde, eller 4K/60p i Super 35mm-modus. Det byr også på en rekke kodeker og bildeprofiler, som den anerkjente S-Cinetone for en rik filmatisk look.


OM-System-OM-1_web.jpg

EISA MICRO FOUR THIRDS CAMERA 2022-2023

OM System OM-1

EISA-Award-OM-System-OM-1_dropshadow.jpg

Micro Four Thirds-kameraer har tatt et langt steg fremover med det nye flaggskipet fra OM Digital Solutions. Dette kraftfulle kameraet er bygget som en tank, med IP53-rating for støv og sprut-beskyttelse. Det har en nyutviklet 20-milioner-piksler BSI-CMOS-brikke med Quad Pixel AF, med et raskt og presist AI-assistert autofokus-system som kan spore dyreliv og motiver i rask bevegelse inntil 50 bps. OM System OM-1 benytter datastøttet fotografi til å gi avanserte frihåndsopptak med lange lukkertider, og imponerer med innebygd bildestabilisering, i tillegg til å tilby 4K DCI filmopptak i høy kvalitet.


Canon-EOS-R7_web.jpg

EISA APS-C CAMERA 2022-2023

Canon EOS R7​

EISA-Award-Canon-EOS-R7_dropshadow.jpg

Canon EOS R7 er et kraftfullt, men likevel prisgunstig kamera bygget rundt en 32,5-millioner-piksel APS-C CMOS-brikke med Canons svært følsomme Dual Pixel CMOS AF autofokus-system og utmerket motivgjenkjenning. Kameraet yter 15 bps med mekanisk lukker, og opp til 30 bps med elektronisk lukker. For opptak i svakt lys, har det en 5-akser innebygd bildestabilisator som byr på inntil 7 trinn kompensasjon mot kamerabevegelser. Stillbilder og videofilm lagres til doble UHS-II SD-kortplasser. Video er tilgjengelig i 4K oppløsning (nedskalert fra 7K) uten begrensning i opptakstid.


Canon-EOS-R3_web.jpg

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2022-2023

Canon EOS R3

EISA-Award-Canon-EOS-R3_dropshadow.jpg

Canon EOS R3 er et virkelig profesjonelt verktøy til både stillbilder og video, samtidig som betjeningen er velkjent fra tidligere EOS-kameraer, både analoge og digitale. Det benytter en 24 millioner-piksler stablet CMOS fullformat-brikke med Canons Dual Pixel CMOS AF autofokus-system, og kan fotografere opp til 30 bps. Brukeren kan velge mellom tre ulike fokuseringsmåter: med en joystick, en berøringsknapp eller Eye Control AF, en innovativ funksjon som sporer fotografens øyebevegelser. Kameraet tar også opp video med 6K/60p og 4K/120p. Det er skreddersydd for profesjonell bruk i nyhetssammenheng og sportsarrangementer.


Fujifilm-X-T30-II_web.jpg

EISA BEST BUY CAMERA 2022-2023 

Fujifilm X-T30 II​

EISA-Award-Fujifilm-X-T30-II_dropshadow.jpg

For fotografer som vil kjøpe et kapabelt kamera til en attraktiv pris, skiller Fujifilm X-T30 II seg fordelaktig ut. Det leverer den samme flotte bildekvaliteten som Fujifilms mer kostbare modeller, med spesielt god JPEG-gjengivelse av farger direkte fra kameraet. Det kompakte og lette huset i metall byr på en rekke eksterne manuelle kontroller. Det inneholder også kjærkomne oppdateringer fra den originale X-T30, som skjerm med høyere oppløsning, oppdatert autofokus-system, og separate innstillinger og menyer for stillbilder og videoopptak. Men aller viktigst, det er en fornøyelse å bruke og leverer fremragende resultater.


Sony-ZV-E10_web.jpg

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023

Sony ZV-E10​

EISA-Award-Sony-ZV-E10_dropshadow.jpg

Akkurat som da ZV-1 vant en EISA-pris for to år siden, er ZV-E10 utviklet for innholdsskapere, med den ekstra fordelen av å kunne benytte utskiftbare objektiver. Det er et utmerket kamera for både stillbilder og video, tilbyr rask og nøyaktig autofokus, komplettert med sanntids øye-AF. Den fleksible LCD-skjermen er til stor hjelp i både foto- og videomodus, inkludert selfies, mens video-modus nyter godt av en høykvalitets mikrofon med inkludert vindbeskyttelse og krystallklar lyd. I tillegg støtter ZV-E10 de seneste videoteknologiene, fra 4K til live strømming, og en rekke egenskaper som gjør det lett å lage og dele vlogger i alle slags situasjoner.


Panasonic-Lumix-DC-GH6_web.jpg

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2022-2023     

Panasonic Lumix DC-GH6

EISA-Award-Panasonic-Lumix-DC-GH6_dropshadow.jpg

Selv om Panasonic Lumix DC-GH6 leverer imponerende stillbilder fra den nye 25,2-millioner-piksler CMOS-brikken, kommer den virkelige gleden ved dette kameraet fra å skape overbevisende multimedieinnhold. Det er kompakt i forhold til sine egenskaper, men preges også av ekstremt brukervennlig ergonomi, med separate video- og stillbildekontroller. De klasseledende videoegenskapene omfatter 10-bit 5.7K/60p-opptak i bildebrikkens fulle bredde, og 5,8K anamorfisk innspilling i fullt 4:3-format. Ubegrenset opptakstid, Dual Output Gain, V-Log og intern ProRes-lagring er bare noen få egenskaper som gjør Lumix GH6 til det beste foto-/videokameraet.


Sony-FE-24-70mm-F.28-GM-II_web.jpg

EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023   

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II​

EISA-Award-Sony-FE-24-70mm-F2.8-GM-II_dropshadow.jpg

Denne lyssterke standardzoomen for fullformatkameraer er er laget for fotografer såvel som filmskapere. Den byr på svært høy bildekvalitet sammen med fire raske og pålitelige lineære XD-motorer for autofokus. Dette annengenerasjons G Master-objektivet imponerer med sin reduserte størrelse og vekt, samtidig som det har fått nye egenskaper sammenlignet med forgjengeren. I tillegg til en blenderring som kan settes til trinnløs kontroll, har det en bryter som lar fotografen velge mellom løs eller fast zoom-motstand, etter hva opptaksituasjonen krever. To justerbare fokus-hold-knapper byr på praktisk kontroll.


SIGMA-20mm-F2-DG-DN_web.jpg

EISA WIDE ANGLE LENS 2022-2023

SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary​

EISA-Award-SIGMA-20mm-F2-DG-DN--Contemporary_dropshadow.jpg
SIGMAs fullformat vidvinkelobjektiv for kameraer med L-Mount eller Sony E-mount byr på høy kvalitet til en overkommelig pris. Tross den maksimale blenderåpningen på F2, er det kompakt konstruert. Objektivet er svært solid bygget i aluminium, og er beskyttet mot støv og fuktighet. Det har en tradisjonell og praktisk blenderring, som også kan settes i auto-posisjon, mens spesielle FLD- og SLD-glasselementer og multicoting antirefleksbelegg sikrer høy bildekvalitet. Effektiv korrigering av langsgående fargebrytning sikrer høy skarphet også i kantene, som er ekstremt nyttig ved opptak av nattehimmelen.

Fujifilm-XF-33mm-F1.4-R-LM-WR_web.jpg

EISA STANDARD LENS 2022-2023

Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR​

EISA-Award-Fujifilm-FUJINON-XF33mm-F1.4-R-LM-WR_dropshadow.jpg

Med dette lyssterke normalobjektivet for sitt X-system i APS-C-format, kan Fujifilm tilby et objektiv uten virkelig svake sider. Den høye lysstyrken tillater superskarp bilder og videoer under alle lysforhold, mens digital signalbehandling i kameraet korrigerer gjenværende optiske avvik. Ni-bladers blenderlameller bidrar til perfekt bokeh, mens den raske og lydløse lineære autofokusmotoren og fravær av fokuspusting gjør objektivet like egnet til video som stillbilder. Detaljer som låsbar manuell blenderring og omfattende værbeskyttelse gjør i fellesskap FUJINON XF 33mm F1.4 R LM WR til et perfekt standardobjektiv.


Nikon-NIKKOR-Z-800mm-F6.3-VR-S_web.jpg

EISA TELEPHOTO LENS 2022-2023    

Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S ​

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-800mm-F6.3-VR-S_dropshadow.jpg

Ultra-teleobjektiver forbindes vanligvis med enorm størrelse , høy vekt og heftig pris. Nikons nye 800mm teleobjektiv er derfor en kjærkommen overraskelse, med sine kompakte dimensjoner, lave vekt og overkommelige prislapp.  Nikon har oppnådd dette ved å benytte et fase fresnel-element, som lar objektivet bli betydelig kortere. I tillegg er en rekke linseelementer plassert for å forskyve tyngdepunktet nærmere kameraet, det er med å gjøre frihåndsopptak til en reell mulighet. Tross sin reduserte størrelse, leverer objektivet fremragende bildekvalitet, og sikrer at dette nye teleobjektivet blir en bestselger blant naturfotografer.


Nikon-NIKKOR-Z-400mm-F2.8-TC-VR-S_web.jpg

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z 400mm F2.8 TC VR S​

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-400mm-F2.8-TC-VR-S_dropshadow.jpg

En 400mm f/2.8 er industristandarden for sportsfotografering og benyttes ofte med telekonverter. Nikkor Z 400mm F2.8 TC VR S er det første i sitt slag som byr på en innebygd 1,4x telekonverter, som raskt aktiveres med en praktisk plassert bryter. Dette lar fotografen hurtig øke brennvidden til 560mm. Tross dette er objektivet 20 % lettere enn forgjengeren med F-fatning. Som forventet fra et objektiv bygget for profesjonell bruk, byr dette allsidige teleobjektivet på høy byggekvalitet, rask autofokus og utmerket optisk ytelse.


Panasonic-Leica-DG-Vario-Summilux-25-50mm-F1.7-ASPH_web.jpg

EISA PHOTO/VIDEO ZOOM LENS 2022-2023 

Panasonic Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH​

EISA-Award-Panasonic-Leica-DG-Vario-Summilux-25-50mm-F1.7-ASPH_dropshadow.jpg

Denne Leica-merkede ultra-lyssterke Panasonic-zoomen matcher ytelsen til de fleste objektiver med fast brennvidde i sitt zoom-område, og kan derfor erstatte flere objektiver. Som en normal-til-kort-telefoto-zoom er det et perfekt reise- og dokumentar-objektiv for stillbildefotografer såvel som videofotografi. Det er knivskarpt på alle brennvidder og blendere, og ekstremt godt korrigert mot optiske avvik. Det er også et perfekt komplement til Leica DG Vario-Summilux 10-25mm F1.7 ASPH vidvinkel-til-normalzoom. Intuitive manuelle blender- og fokusringer avrunder denne unike foto-/video-zoomen.


Tamron-28-75mm-F2.8-Di-III-VXD-G2_web.jpg

EISA STANDARD ZOOM LENS 2022-2023  

TAMRON 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2​

EISA-Award-Tamron-28-75mm-F2.8-Di-III-VXD-G2_dropshadow.jpg

Bildekvaliteten til Tamrons forrige 28-75mm standard-zoom for Sony E-fatning var allerede svært høy, og den nye 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 er enda bedre. Den optiske konstruksjonen er fornyet fra grunnen av, inkludert et nytt antirefleks-belegg som ytterligere reduserer internreflekser og strølys. Sammenlignet med forgjengeren er autofokusen dobbelt så rask takket være Tamrons VXD lineærmotor, og nå er nærgrensen bare 18cm ved 28mm brennvidde, med 1:2,7 forstørrelse. I tillegg er ergonomien forbedret og objektivet kan skreddersys med TAMRON Lens utility-programvaren.


SIGMA-150-600mm-F5-6.3-DG-DN-OS_web.jpg

EISA SUPERZOOM LENS 2022-2023

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports​

EISA-Award-SIGMA-150-600mm-F5-6.3-DG-DN-OS--Sports_dropshadow.jpg

Sigmas ultra-telezoom for fullformat speilløse kameraer med L-mount- eller Sony E-mountfatning byr på et ideelt zoomområde for dyreliv-, sport- og action-fotografering. Dessuten gir nærgrensen en maksimal forstørrelse på 1:2,8 for nærfotografering. Til utendørsbruk er objektivet beskyttet mot omgivelsene, og frontelementet har vann- og oljeavvisende coating. Det optiske systemet omfatter spesielle elementer og belegg som korrigerer fargebrytningsfeil og strølys, mens den innebygde optiske bildestabilisatoren kompenserer omtrent fire trinn mot kamerabevegelser. Den optiske kvaliteten er forbløffende god, selv ved full blenderåpning.


Sony-FE-70-200mm-F2.8-GM-OSS-II_web.jpg

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023  

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​

EISA-Award-Sony-FE-70-200mm-F2.8-GM-OSS-II_dropshadow.jpg

Denne lyssterke telezoomen er en komplett redesign av Sonys første FE 70-200mm F2.8 G Master-objektiv. Den nye optiske konstruksjonen leverer skarphet fra hjørne til hjørne gjennom hele zoom-området. Autofokussystemet er bygget rundt to par XD ’Extreme Dynamic’ lineære motorer som styrer to fokusgrupper, med raskere fokusering og forbedret fokussporing. Videofotografer vil verdsette at blenderringen kan benyttes både trinnløst og med blenderklikk, foruten at objektivet har redusert fokuspusting og fokus-skift. Til tross for alle disse forbedringene er objektivet nesten en tredel lettere enn den originale versjonen. 


Tamron-35-150mm-F2-2.8-Di-III-VXD_web.jpg

EISA ZOOM LENS 2022-2023   

TAMRON 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD​

EISA-Award-Tamron-35-150mm-F2-2.8-Di-III-VXD_dropshadow.jpg

Tamron har konstruert en unik, lyssterk zoom til Sonys fullformat speilløse kameraer med E-fatning. Den byr på fremragende optisk kvalitet og utvidet zoom-område. Med den store blenderåpningen gjennom hele zoom-området, kan det erstatte flere faste brennvidder. VXD-fokusmotoren opererer svært raskt og med stor presisjon, og fungerer fint med Sonykameraenes øye-AF. Den optiske designen og nyeste coating leverer fremragende skarphet og kontrast – det er et bemerkelsesverdig objektiv for portretter i miljø og dokumentarfotografi, men tjener også perfekt som en arbeidshest i studio. I tillegg tillater en egen tilkobling og TAMRON Lens Utility Software brukeren å skreddersy funksjoner og oppdatere fastvare.


Tamron-18-300mm-F3.5-6.3-Di-III-A-VC-VXD_web.jpg

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2022-2023

TAMRON 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC ​

EISA-Award-Tamron-18-300mm-F3.5-6.3-Di-III-A-VC-VXD_dropshadow.jpg

Dette er et fantastisk objektiv for Fujifilm- og Sony APS-C-brukere av speilløse kameraer som vil reise uten en bag full av optikk. Det store zoom-området, som tilsvarer 24-–450mm i fullformat, gjør det mulig å fotografere og filme i enhver situasjon, fra landskap til fjerne detaljer eller dyreliv. Dessuten bidrar den effektive ‘Vibration Compensation’ (VR)-mekanismen til å ta skarpe bilder i svakt lys. Med en nærgrense på 0,15m ved 18mm vidvinkel og kraftig forstørrelse (1:2) er dette også et nyttig objektiv til nærbilder.


Sony-FE-PZ-16-35-mm-F4-G_web.jpg

EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE PZ 16-35mm F4 G​

EISA-Award-Sony-FE-PZ-16-35mm-F4-G_dropshadow.jpg

Sonys nyeste vidvinkel-zoom benytter en motorisert zoom-mekanisme i stedet for ekstremt fin og nøyaktig kontroll. Dermed har videofotografer en attraktiv mulighet til å bruke jevne og presise zoom-bevegelser under opptakene. De vil også verdsette at bildevinkelen ikke endrer seg ved fokusering, eller at fokus ikke forskyves ved zooming. Dette objektivet er likevel ikke bare for video. Den kompakte, værbeskyttede konstruksjonen og høy optisk kvalitet er også en mulighet for landskapsfotografer som vil reise lett. Både stillbilde- og videofotografer har også nytte av objektivets mange kontroller, som bl.a. omfatter en dedikert blenderring.


Laowa-90mm-f-2.8-2x-Ultra-Macro-APO_web.jpg

EISA MANUAL LENS 2022-2023   

Laowa 90mm F2.8 2x Ultra Macro APO ​

EISA-Award-Laowa-90mm-F2.8-2x-Ultra-Macro-APO_dropshadow.jpg

Dette helt manuelle makroobjektivet til fullformat speilløse kameraer kompletterer et utvalg som allerede omfatter åtte spesialiserte makroobjektiver. Det skiller seg ut fra konkurrentene med sin 2:1-gjengivelse, som åpner for å fange ørsmå detaljer med svært god kvalitet. Brukere vil verdsette stor F2.8 blender, det utmerkede konstruksjonen i metall, og den myke brukervennlige manuelle fokusringen. Skarpheten er god, og den apokromatiske formelen begrenser fargebrytningsfeil. Med sin kompakte design og lette vekt er dette objektivet en god følgesvenn å ta med ut for å utforske naturens minste detaljer.


Nikon-NIKKOR-Z-MC-105mm-F2.8-VR-S_web.jpg

EISA MACRO LENS 2022-2023    

Nikon NIKKOR Z MC 105mm F2.8 VR S​

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-MC-105mm-F2.8-VR-S_dropshadow.jpg

Dette er et nesten perfekt makroobjektiv. Med en helt ny optisk konstruksjon er den betydelig skarpere enn sitt motstykke med F-fatning. Allerede ved største blender er ytelsen utmerket, uten fortegning, og vignettering kan nesten ikke oppfattes. Fokuseringen er rask takket være doble STM autofokus-motorer som beveger to linsegrupper, og 4,5 trinns vibrasjonsreduksjon (VR) gjør det lett å brukes på frihånd. Objektivet har en nærgrense på 0,29m og har en bryter som begrenser arbeidsområdet til maksimum 0,5m.Dessuten er objektivet værbeskyttet for å brukes under ugunstige forhold.


Sony-Xperia-1-IV_web.jpg

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023 

Sony Xperia 1 IV​ Combined with Mobile EG​

EISA-Award-Sony-Xperia-1-IV_dropshadow.jpg

Sonys multitalent smartmobil imponerer fra første øyekast med det moderne, slanke designet og den robuste glassfinishen på baksiden – men det brukerne får ut av innsiden er enda mer spennende. Xperia 1 IV har det aller første kameraet med kontinuerlig optisk zoom på en smartmobil, med 85–125mm på telefoto-kameraet og avansert 120 bps bildebrikker på alle objektivene. Kombinert med 24mm vidvinkel, 16mm ultravidvinkel og 3D iTOF setter Sony en ny standard for profesjonelle opptak, både for foto og 4K 120 bps video. En kraftig Qualcomm Snapdragon-prosessor og 5000mAh batteri avrunder spesifikasjonene til den virkelige multimediakongen blant smartmobiler.