En lengre periode med mangel på 135-fargefilm gjorde at Stavanger foto sommeren 2022 fikk tak i, og begynte å fremkalle Kodak Motion Picture Film. Dette gjorde de for å fremdeles kunne tilby sine kunder et godt analogt alternativ. Dermed startet de å markedsføre filmserien «Frontier», og produsere filmruller i Hillevåg, Stavanger basert på film som til vanlig brukes i Hollywood.

Dette er Frontier

Frontier er film til analog fotografering som er basert på Kodak Motion Picture Film serie. Til vanlig brukes disse bl.a. i spillefilmproduksjon og har blitt benyttet i bl.a.. Once Upon a Time in Hollywood, The Wolf of Wall Street og Oppenheimer, for å nevne noen. Filmen er Kodaks skarpeste, har høy kontrast og fanger detaljer i både skygger og høylys. Filmen er også kjent for å ha en fin kornstruktur og en naturlig fargegjengivelse.

Fremkallingsprosess

Fire av filmene som tilbys er 35mm negativ fargefilm, og fremkalles i ECN-2 prosess på Stavanger fotos laboratorium. Det er den samme prosessen som også brukes i filmindustrien. Siden fremkallingsprosessen er nokså uvanlig, inkluderes fremkalling i prisen ved salg av filmene. Stavanger foto tilbyr også en positiv fargefilm som er basert på Kodak Ektachrome, til en mye lavere pris, og som fremkalles i E-6-prosess.

Fotografert med Frontier Orchestra-filmen. (Foto: Mads B. Jakobsen)

 

Samarbeid med Kaizers Orchestra

Frontier Orchestra 1000T er en “limited edition”-film som er lansert i samarbeid med Kaizers Orchestra. Dette er en 1000-ISO-film som egner seg spesielt godt til konsertfoto. Denne filmen selges i et begrenset opplag i forbindelse med Kaizers Orchestras «Dine gamle dager er nå»-turné.

Frontier-filmene:
Frontier 50D
35mm fargenegativ, dagslys-balansert, ISO 50, ECN-2

Frontier 125D
35mm fargenegativ, dagslys-balansert, ISO 125, ECN-2

Frontier 350T
35mm fargenegativ, tungsten-balansert, ISO 350, ECN-2

Frontier Orchestra 1000T
35mm fargenegativ, tungsten-balansert, ISO 1000, ECN-2

Frontier 100D+
35mm fargepositiv. dagslys-balansert, ISO 100, E-6

Produksjon, salg og fremkalling

Selve filmen produseres hos Kodak i Rochester, New York, USA, og spoles over fra 400 fots filmhjul til resirkulerte 135-filmhylser på Stavanger foto i Hillevåg, Stavanger. Her blir også filmene merket og pakket. Filmene selges og fremkalles hos Stavanger foto. De kan kjøpes i Stavanger fotos butikk i Hillevåg eller i nettbutikken Stavangerfoto.no.

Se mer på stavangerfoto.no og frontierfilm.no