Gjert Rognli– Jeg må si det er en fantastisk anerkjennelse å vinne førsteprisen i konkurransen deres, det siste året har vært "uvirkelig" på mange måter, med situasjon i verden og prisdrysset jeg har opplevd både med filmen "Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku" og nå med fotografi, sier Rognli.

Fine Art Photography Awards er en årlig konkurranse for profesjonelle og amatørfotografer. Oppdraget er å feire kunstfotografering, samt oppdage nye talenter og trender fra hele verden. Rognli har fra før 12 internasjonale fotopriser, og fotoserien "What nature knows- Dan maid luondu diehtá" vil være mulig å se under åpningen av den flermediale separatutstillingen hans på Samisk Hus i Oslo den 05.06- 30.06.2021.

Gjert Rognli jobber som flermedial kunstner. I sine kunstprosjekter behandler han ofte spørsmål knyttet til identitet, religiøse røtter, stillhet, tid og den samiske kulturen. Rognli tar naturen og naturkreftene inn i verkene, med referanser til det hverdagslige og surrealistiske. Han har mottatt en rekke stipendier og internasjonale priser for sitt arbeid med film og fotografi, og hatt mange separat- og kollektive utstillinger i inn- og utland, bl.a. i Louvre Museum i Paris. Han har også jobbet ved kulturinstitusjoner som NRK og  Nasjonalteatret.

Med det flermediale prosjektet " What nature knows-Dan maid luondu diehtá " trekker Rognli inn referanser fra sin tilhørighet til det Arktiske Nord-Norge, til lyset, mørket og årstidene. Han forvandler alminnelige landskap til et gåtefullt sted å være og tar oss med på en visuell opplevelse i kvelden og nattens atmosfære. I fotoserien av prosjektet senker han bl.a. lysinstallasjoner ned i vann, og skaper harmoni der det er konflikt mellom elementene. Han lyssetter naturen med LED-lys og  selvlysende materiale. Utstillingen skaper et lys landskap hvor han bruker et bredt spekter av medier, inkludert film, lyd, skulptur, fotografi og performance.

Her kan du se Rognlis vinnerbilder på FAPAs nettsider.

Vil d se mer av Rognlis arbeider som kunstner, kan du besøke hans hjemmeside.