Panasonic Lumix GH5 II 

KAMERATEST Kanskje det beste kompakta multimediekameraet for seriøs bruk. Lumix GH5 II har flere forbedringer enn du ser ved første øyekast, for det er nesten helt likt forgjengeren. 

Les testen her

Sony ZV-E10 

VLOGGKAMERATEST Sony har forvandlet ett av sine beste små systemkameraer til et video-, multimedie- og vloggingkamera. ZV-E10 er en del av Alpha-systemet, like enkelt å bruke som et mobilkamera, men du verden hvilken forskjell!

Les hele testen her

Sony Xperia 5 III

MOBILTEST Ikke mye imponerende å se på, men Sony Xperia 5 III er en like bra multimediemobil som den større og dyrere XPeria 1 III, med et par ubetydelige forbehold.

Les testen her

Panasonics lyssterke multimediezoomer

OBJEKTIVTESTER Det er objektivene som er den viktigste verdien i et kamerasystem, og med sine to nye F1.7-zoomer øker Panasonic verdien av Micro Four Thirds-systemet. Med 10–25mm og 25–50mm kan du med disse zoomene si farvel til faste brennvidder, og kanskje til og med få bedre bilde- og videokvalitet.

Les testene her

Sonys fantastiske telezoom, v. 2

OBJEKTIVTEST FE 70-200mm F2.8 GM OSS II er en liten sensasjon. Bare fem år etter de første G Master-objektivene slår Sony til med en lett og nær perfekt telezoom som imponerer oss stort.

Les testene her

Jonas Bendiksen: The Book of Veles

BOK Fotografen satte seg fore å avsløre trusselen mot seriø journalistikk fra falske medier, men gikk nesten i sin egen felle. Jonas Bendiksens bok er blitt ett av de viktigste dokumentene for å forstå og diskutere hva falske bilder og falsk informasjon kan gjøre med oss.

Les bokanmeldelsen her

Guide: Slik deltar du i fotokonkurranser

GUIDE Tom Erik Smedal er en erfaren bidragsyter til norske og internasjonale organiserte fotokonkurranser, og deler her sine tips om kriterier for bedømmelse og hva du bør tenke på når du selv skal delta.

Les artikkelen og se bilder her

Guide: Hva kreves for å bli en god fotograf?

GUIDE Otto von Münchow deler av sin erfaring om hva som kreves for å bli en god fotograf. Det finnes ingen snarvei, men det kreves mye øvelse.

Les artikkelen og se bilder her

Retro: Hvordan fremkalle veldig gammel film?

RETRO: Du arver eller kjøper et gammelt analogt kamera, og oppdager at det sitter en film i som du ikke vet noe om. Morten Løberg loser deg gjennom prosessen, og hvordan du mest sannsynlig kan få bilder ut av den gamle filmen uten å ødelegge den. 

Les artikkelen her

Utstyrstips: Bæresystem, mikrofon, hodelykt og strøm

TILBEHØR: På tampen av året har vi samlet tips og småtester av det nye GoMatic bæresystemet, en god Sennheiser kameramikrofon, og nyttig tilbehør for fotografer fra batteri- og lysprodusenten GP. 

Les artikkelen her