Fujifilm-fans er ofte estetikere med sans for retro-design. Men estetikken er også funksjonell. Fujifilms kameraer er attraktive for mange som verdsetter manuelle innstillinger, mekaniske kontrollratt og fysiske markeringer av lukker og blender.

Teknisk er de to nye modellene identiske med sine sorte slektninger, men overflaten på kameraene er mer forseggjort, og skiller seg tydelig ut med sine to toner og dype spill mellom mørke og lyse partier. 

«Rangefinder»-kameraet X-Pro2 Graphite Edition leveres sammen med en fargeavstemte utgaver av Fujinon XF23mm F2 R WR og solblenderen LH-XF35-2. Dette er reportasje- og gatefotokameraet med Fujifilms hybride søker der fotografen kan veksle mellom optisk rammesøker og elektronisk søker.

X-T2_SL_EFX8_Front_White.jpg

Med den nye sølvutgaven av Fujifilm X-T2 følger det også en blitz i samme skrud.

Toppmodellen X-T2 er proffkameraet med høyeste ytelse og 4K video, og i Graphite Silver-versjonen har det fått en trelags slitesterk overflatebehandling som gir et klassisk utseende. Grafitt-modellen leveres med en skulderrem i lær, blitzskodeksel i aluminium og blitzen EF-X8 i avstemte fargetoner. Les også Fotomags test av X-T2 her.

Begge kameraene beregnes leveringsklare i slutten av januar. Mer informasjon hos Fujifilm.

Ca-priser:

Fujifilm X-Pro2 Graphite inkl Fujinon XF23mm F2 R WR og LH-XF35-2: NOK 24.000,–.
Fujifilm X-T2 Graphite Silver Edition: NOK 19.000,–.