Fujifilm X-T50 er det fjerde i rekken som bruker Fujifilms høyoppløste bildebrikke, som også er den eneste bildebrikken på 40MP i APS-C-format. På mange måter er kameraet en mindre og lettere utgave av X-T5, med mange av de samme spesifikasjonene, men uten f.eks. værtetting. Derimot introduserer X-T50 et nytt innstillingshjul tol venstre for søkeren for filmsimulering.

 

Fujifilm XT-50 med nytt innstillingshjul for filmsimuleringer.

 

Filmsimuleringer er blant Fujifilms mest populære egenskaper, og lener seg tungt på preget vi kjenner fra Fujifilms egne analoge filmer, og fra noen andre typiske filmtyper. Som det nyeste kameraet i serien har X-T50 fått den nye Reala Ace-simuleringen, i tillegg til 19 andre som kan benyttes til å gi preg til stillbilder og video.

Det kompakte kamerahuset veier bare 438 gram, og følger de tidligere kameraene i X-T-serien med betjening som gjør det lett å velge mellom manuelle og automatiske innstillinger. Den fem-aksede bildestabilisatoren kompenserer inntil 7 trinn gjør det lettere å utnytte oppløsningen og skarpheten til den velprøvde bildebrikken, mens X-processor 5 dobler prosessorkraften fra forgjengeren, og bidrar til en merkbart forbedret autofokus med AI-basert maskinlæring og automatisk sporing av såvel dyr, som mennesker, biler, sykler, fly og tog.

 

Fujifilm X-T50 kommer i tre utførelser: svart, «sølv» og kabon.

 

Bildebrikken X-Trans CMOS 5 HR er hentet fra X-H2S, X-T50 og X-100 VI og preges av høy følsomhet med ISO 125 som standard, samtidig som den elektroniske lukkeren utvides fra tidligere maks. 1/32.000 sekund til 1/180.000 sekund. Kameraet støtter også HEIF-formatet, som gir mindre bildefiler enn JPEG, men 10-bits dynamikk. CMOS-brikken og prosessoren lar deg også filme med 10-bit og 4:2:2 fargedybde internt i 6K/30p og 4K/60p. Med 6K oversampling til 4K får opptakene dessuten et ekstra høyt detaljnivå.

Samtidig med X-T50 lanseres en ny standardzoom, Fujinon XF16-50mmF2. 8-4.8 R LM.

 

Kameraet har litt mer avrundet design, og som tidligere modeller i X-Txx-klassen en liten innebygd blitz. Fujifilm X-T50 kommer i juni med ca.-pris 16.000 kroner for kamerahuset alene. Med den nye standard-zoomen Fujinon XF16-50mmF2. 8-4.8 R LM må du ut med ca. 20.000.

Les mer om Fujifim X-T50 på produsentens egne produktsider.