Portrait Nicolai Brugger
Nicolai Brügger (Tyskland)

Årets EISA Maestro-vinner: Nicolai Brügger (Tyskland)

Når Melkeveien flakker over veien gjennom Alpene … Nicolai Brüggers imponerende nattlige panoramabilder kombinerer langtidseksponering av biler som beveger seg langs de krokete veiene i Alpene med stemningsfulle bilder av nattehimmelen. I hans komposisjoner møter lyssporene fra bilenes lykter det dramatiske tordenværet i fjellandskapet. Etter å ha tilbrakt lange netter i snødekte fjell bearbeider amatørfotografen fra Garmisch i Bayern to eller tre bilder for å skape resultatet. «Jeg pleier å tenke ut bildene i hodet før jeg begynner å fotografere», innrømmer Brügger. Til daglig arbeider han som geriatrisk sykepleier.

 

Portrait Philippe Bourin
Philippe Bourin (Frankrike)

2. Philippe Bourin (Frankrike)

Jeg er en 50 år gammel fotograf som nylig begynte å jobbe profesjonelt, og bor i Angouleme, Frankrike, historien og fortellingenes land. Jeg er interessert i alle fasetter av yrket, enten det er landskap, portretter, hendelser, musikk eller kunstfotografering.

Fotografering er et påskudd, og det å være fotograf er å bære vitnesbyrd. Jeg begeistres av lidenskapelige personer. Jeg har forsøkt å kommunisere energien og elegansen i dansen i uvanlige omgivelser, og samtidig latt meg inspirere av gamle teknikker som kronofotografi. En takk til Julie som var modell for hele serien.

www.b-philippe.com

Portrait Manolo Tatti
Manolo Tatti (Italia)

3. Manolo Tatti (Italia)

Manolo Tatti er en ung profesjonell frilansfotograf basert på Sardinia. Han spesialiserer seg på arkitekturfotografering, men fotograferer også interiører for arkitekter, eiendomsmeglere, ferieboliger og hoteller.

Manolo jobber også for flere nasjonale og internasjonale fotobyråer. Han har deltatt i kollektivutstillinger og vunnet priser i flere fotokonkurranser. I sine personlige arbeider har han spesialisert seg på lysmaleteknikker, som han har benyttet til å skape sitt premierte bidrag til EISA Maestro 2020-konkurransen.

www.manolotatti.com 

Ada Davari
Ada Davari (Hellas)

Vinner av EISA MAESTRO Public’s Choice: Ada Davari (Hellas)

EISA MAESTRO Public’s Choice kårer lesernes favoritt gjennom avstemning på EISAs nettside. I år var det greske Ada Davari som fikk flest stemmer.

«Jeg heter Ada Davari, er 26 år gammel og studerte fotografi ved Universitetet i Vest-Attica i Athen, Hellas. Jeg ble først interessert i fotografering da jeg var 15 og så min fetter eksperimentere med panoramabilder. Året etter fikk jeg min første digitale speilrefleks og begynte å eksperimentere. Da jeg var 19, begynte jeg på universitetet og min egentlige fotografiske reise. I begynnelsen av studiene prøvde jeg hele tiden ut forskjellige teknikker og ideer, og gjør det ennå i dag. Denne bildeserien er et eksempel, slik jeg skapte den i løpet av karantenen her i Hellas for noen måneder siden. Selv om jeg var låst innendørs, drev jeg meg selv til aldri å slutte å være kreativ, og gjorde alt jeg kunne for å produsere disse bildene med det jeg hadde hjemme i huset.»

Her finner du årets øvrige EISA-priser: