EISA-prisene er ikke basert på markedsposisjon, design eller papirspesifikasjoner. EISA tester absolutt alle produkter de honorerer og prisene er basert på grundige tester og faglige vurderinger av EISAs medlemsblader. 

Selv om ikke alle magasinene som er tilknyttet EISA får hvert eneste produkt til test, må alle produkter være testet av et minimum av EISA-blader innenfor hver produktkategori. Kategoriene er audio/hifi, hjemmekino, TV/Video, fotografi, bilstereo og mobil elektronikk. Til sammen over 60 magasiner og nettsteder som representerer et stort antall land rundt i Europa i tillegg til Australia, Canada, USA og Asia.

I tillegg kommer det til et utvalg assosierte medlemmer blant noen av de mest kjente bloggerne i elektronikkverdenen. Alle assosierte medlemmer publiserer også årets EISA-priser slik at den totale spredningen av prisene stadig blir større.

EISA jobber om sommeren 

Mai og juni, hvor vi helst skulle sittet på terrassen og opplevd våren og forsommeren , er en utrolig travel periode. Vi skal gjennom testing av et temmelig imponerende antall produkter som ofte kommer inn i siste øyeblikk, vi deler våre erfaringer med de andre EISA-bladene og dokumenterer hva vi kommer frem til. Selv om mange påstår at det å vurdere egenskaper, lytte på lyd og se på bilder, er særdeles subjektive greier, finner man stort sett frem til de samme produktene – uavhengig av hverandre. Dette skjer enten man bor i Skandinavia, rundt Middelhavet eller i Australia. Ørene og øynene oppfatter kvalitet forbausende likt uansett hvilket kontinent magasinene opererer i. 

Vanligvis treffes vi på et hotell et par dager og finner ut av det. I år som i fjor har vi måttet legge om det hele, og gjort mye jobb online. Det har vært krevende, og bevist at en del arbeidsprosesser absolutt ikke passer å gjøre fra hjemmekontoret.

Ikke alle produkter kan nomineres til en EISA-pris. Produktene må ha distribusjon i et minimum av EISA-landene, og det sier seg jo selv at uten distribusjon i England, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Japan eller USA blir det vanskelig å nå opp i en diskusjon, selv om produktene er aldri så populære i Norge eller Skandinavia.

Klikk her for å se alle årets EISA-priser for foto og video.

Klikk her for å se hvilke mobilprodukter som har fått EISA-pris i år.

Her kan du lese om EISA Maestro-vinnerne, og de produktene som fikk EISA-priser i august. Vanligvis deles prisene ut under en tilstelning i Berlin, men fordi IFA-messen også  i år stort sett er blitt redusert til en online-event, foregår også overrekkelsene av EISA-prisene online. Vi satser på å komme sterkere tilbake i 2022.

Fotomag gratulerer alle vinnerne!