Årets høstutstilling i Vågå åpner med en stort anlagt kulturhelg 18.–20. september med orgelkonsert i Vågå kirke, kunstnersamtale med Morten Krogvold, et innslag med den kjente svenske skuespilleren og regissøren Jan Jönson og mer.

Tomas Carlström er godt kjent for mange som har fulgt Morten Krogvolds workshops de senere årene, der han har gitt av sine kunnskaper om fotografi og mørkerom til kursdeltakerne.

Han er født i Sverige i 1942, men har bodd i Hemsedal siden 1970, og vært en viktig figur i norsk klatre- og fjellsportmiljø. Carlström er kresen på form og teknikk, men like mye på ide og  innhold. 

1_oppdat.jpg

Foto: © Tomas Carlström.

Hans utstilling TID OG ROM er utrolig nok hans første offentlige fotoutstilling, og en begivenhet for de som kjenner sin besøkelsestid.  

Knut Rune Johansson er født i 1954, og har bakgrunn som både fotojournalist og fotokunstner. Han mottok Fagpressens Journalispris i 2007, var Editor’s Choice ved Nordic Light i Kristiansund i 2019, og har gitt ut fire bøker. Han har også hatt utstilinger i Holmsbu, Vang i Valdres, Fagernes og Asker kulturhus.

Til Vågå kommer han med utstillingen ANGSTEN HAR MANGE ANSIKTER.

Høstutstillingen i galleri Ullinsvin i Vågå er åpen lørdager og søndager til og med 15. november, men kan også besøkes etter avtale.