Slik er det ikke lenger. I dag er fremskrittene mindre, og lanseringstakten mer moderat. Årsaken er enkel: på 2000-tallet var digital bildeteknologi i støpeskjeen og ofte så mangelfull av nye produkter som regel trumfet forrige generasjon. Eller sagt med andre ord: så lenge produktene ikke var gode nok, var det alltid rom for forbedringer.

Dette, her i landet sammen med skatteregler som ga bedrifter fradrag for å gi fotoutstyr («data-utstyr») til ansatte, førte til en kjøpefest for menigmann og bransjen i det som skulle være det store digitale skiftet. Ett av resultatene er at det fremdeles er mye utstyr rundt i de tusen hjem, som i liten grad brukes. For nå er situasjonen slik at den tekniske kvaliteten på bilder og utstyr er mer enn god nok for de aller fleste.

moerkerom.png

Kanskje du vil lære noe nytt? Mørkeromsarbeid, for eksempel?

Mange har mer enn de bruker. Dessuten har mange byttet fra speilrefleks til speilløse kameraer, og -objektiver. Det betyr blant annet at det finnes mye kvalitetsutstyr hos fotografer, som kan finne nye eiere. 

I trange tider, når strømregningene gnager, kan brukt utstyr være en god investering for mange. Brukt optikk blir knapt forringet etter mange års bruk, så lenge det tas vare på. Brukte kameraer har mer mekanikk, og krever mer vedlikehold. Men bruktannonsene viser at det finnes mange godbiter å få kjøpt. For den som følger litt med i de rette kjøp-og salg-foraene.

Ikke bare gjelder det digitalt utstyr. Filmbasert fotografi blir stadig mer populært, det gjelder også mørkeromsutstyr. Finner du «hyllevarmere» i butikker eller på web, kan tiden være perfekt for et riktig godt kjøp akkurat nå.