I april kårer World Photography Organisation prisene for de beste bildene og fotografene i 2022. Nå er det like før innleveringsfristen for den åpne og den profesjonelle konkurransen. 

Allerede nå vet vi hvem som får utdelt den høythengende prisen «Outstanding Contribution to Photography» for 2022. Den går til den canadiske fotografen Edward Burtynsky. Også denne gangen en fotograf med omtanke for bevaring av naturen.

Konkurranser

Open competition. I den åpne konkurransen  kan alle delta. Fristen er 6. januar 2022 kl. 14 (13:00 GMT), og det konkurreres i ti kategorier. Bildene må være tatt i 2021. 

Alle bilder som sendes inn til en av de ti kategoriene i den åpne konkurransen blir automatisk også vurdert til konkurransen om National Awards. 

Vinnerne av de enkelte kategoriene og den nasjonale konkurransen kunngjøres i april 2022. Blant de ti kategorivinnerne kåres også en hovedvinner, Open Photographer of the Year, under en seremoni i London.

Professional competition. Alle kan sende inn bildeserier til den profesjonelle konkurransen. Også her er det ti kategorier, og deltakerne kan bidra med 5 til 10 bilder i hver kategori. Fristen er 13. januar 2022 kl. 14 (13:00 GMT). Blant kategorivinnerne kåres en hovedvinner, Photographer of the Year, også under tilstelningen i London i april. Det er gratis å delta, og konkurransen er sponset av Sony.