Nærgrensen er unik for Leica M-objektiver, men det er en liten hake: bruker du avstandsmåleren i rammesøkeren, klarer ikke et Leica M-kamera å vise deg fokus nærmere enn ca. 70 cm. Da vil du føle en lett motstand i fokusringen som minner deg om at du må fokusere enten med skjermen (i LiveView-modus), elektronisk søker, eller med Leica Fotos-appen.

APO-Summicron-M_2-35_ASPH+GeLi_schwarz_FRONTAL_RGB.jpg

For første gang får du skikkelig nærgrense med et M-objektiv. Derfor har også fokusringen en omdreining på hele 300°.

Kort nærgrense og stor blender gir nye muligheter til selektiv fokus på korte avstander. Derfor har Leica også lagt seg i selen for å fjerne forvrengning og optiske avvik. Det apokromatiske objektivet har 11 blenderlameller, flytende linseelementer og flere linseelementer av kostbare glasstyper, som asfæriske og glass med uregelmessig delvis spredning. Objektivet er selvsagt solid bygget i metall, men det er ikke spesielt værebeskyttet. Leica hevder at skarpheten og kontrasten kant til kant er «så enestående at det ikke er rom for ytterligere
forbedring ved å blende ned». Dette er et objektiv som kan mye mer enn å gjemmes bort i hyllen på et glasskap.

Leica APO-Summicron-M 35mm f2 ASPH kan kjøpes nå hos utvalgte forhandlere, men regn med bestillingstid. Prisen er den nette sum av ca. 81.000 kroner. Med moms.

Mer informasjon finner du hos Leica-importør Bresson AS.