Leica Vario-Elmarit-SL 24–70mm f2.8 ASPH er et alternativ til den heftige Vario-Elmarit-SL 24–90 f/2.8–4 ASPH på hele 1140 gram. Med sine 856 gram er heller ikke SL 24–70mm f2.8 ASPH noen lettvekter, men du har lysåpning F2.8 i hele zoomområdet, og sparer nesten halve summen på å ofre 20 mm rekkevidde i teleområdet.

Leica_Bundle_doppel_SL2_SL2-S_24-70_LoRes_RGB.jpg

SL 24–70mm f2.8 ASPH er nok laget primært for å selges til eiere av Leica SL2-S (t.v.), men kan selvsagt benyttes like bra på Leica SL2 (t.h).

Sterke spesifikasjoner

Spesifikasjonene viser at dette ikke er noe gjennomsnittlig objektiv. I tillegg til F2.8 lysåpning over hele zoomområdet, er objektivet konstruert med 19 linseelementer i 15 grupper, der 3 elementer er asfæriske og ny elementer er laget av spesialglass med forbedret fargekorrigering.

Nærgrensen er gode 18 cm på vidvinkel og 38 cm på teleposisjon. Fokuseringen er intern via en stillegående stepmotor, og objektivhuset i metall er godt beskyttet mot støv og sprut. Dessuten har objektivet 11 runde blenderlameller for rund bokehgjengivelse. Det er ingen optisk bildestabilisator, men det e rinnebygd på bildebrikken hos både SL2 og SL2-S.

Made in Japan

Det er lenge siden Leica oppdaget at de ikke var alene om å lage presisjonsoptikk og mekanikk i sine tyske fabrikker. Selskapet har levert kvalitetsprodukter med høy presisjon fra egne fabrikker i bl.a. Canada og Portugal, og noen objektiver er lisensprodusert hos partnere i Japan. Det er derfor ikke overraskende at Leica Vario-Elmarit-SL 24–70mm f2.8 ASPH er mistenkelig likt 24-70mm F2.8 DG DN | Art i spesifikasjoner, og Leica protesterer ikke når vi lurer på om det er Sigma som produserer det. Men identisk er det ikke, vekten er litt høyere hos Leica, og det er bygget etter Leicas standarder. 

Sigma er som kjent, sammen med Panasonic, partner med Leica i å utvikle L-mount-standarden, slik at deres objektiver og kameraer kan brukes om hverandre. I dag finnes rundt 50 objektiver med L-mount bare fra de tre partnerne, og nesten 40 av disse er til fullformatkameraer. I tillegg er det flere uavhengige produsenter som tilbyr L-Mount-optikk.

Objektivet er allerede tilgjengelig hos utvalgte Leica-forhandlere, og koster veiledende 29.500 kroner. Leica tilbyr også objektivet som kit til gode priser: Med SL2-S til 74.500 kr og med SL2 til 89.950 kr.

Les mer hos den norske importøren, Bresson AS.