Særlig når du setter flere sammen. I dag finnes det tre ulike LumeCube-enheter. Den originale ‘kuben’, LumeCube 2.0 og den litt mindre LumeCube Air. Mye av tilbehøret kan brukes på alle enhetene. De selges alene eller i kit med flere lamper, eller også med ulike fester og spesialtilbehør, f.eks. til mobil, actionkameraer og droner. Du finner en oversikt over mange av disse settene på LumeCube.com.

Etter å ha brukt flere LumeCube-produkter over en periode, finner vi at de kreative mulighetene du får ved å kombinere egenskapene til LumeCube-systemet til dine egne behov, er det beste. De to ‘store’ lampene er som navnet sier, kubiske, med 1/4" gjenger for stativfester, mens den lille Air-modellen er lettere å plassere, med magnetfeste (i tillegg til 1/4" stativgjenger), mindre dybde (2,7 cm, mot 4 x 4 x 4 cm for de to ‘store’).

9_110626.jpg

LumeCube Air

De store kubene gir 750 LUX på 1m avstand, mens Air gir 400 LUX på 1m. 400 LUX tilsvarer lysintensiteten på et vanlig kontor, mens 750 LUX er omtrent det lyset du har i et godt opplyst kjøpesenter. Ved å kombinere flere øker selvsagt lysmengden.

LumeCube er utrolig praktisk, og effektivt, i bruk sammen med mindre kameraer, som ekstralys og til ansikter i skygge, for mobilvideo, sammen med actionkameraer over og under vann, på stativ, selfiestang eller gimbal, utendørs, innendørs og på reise. Lampene veier ca. 100g (Air bare 60g). Bare fantasien setter grenser.

2_111694.jpg

Ett av mange LumeCube-kit 

3 typer. Den klassiske kuben er ca. 4x4x4cm og veier 100g. Lumecube Air er ca. 4x4x2,7cm og veier 60 gram. De har én kraftig LED-lampe som kan justeres i lysstyrke, og lyse permanent eller som ‘blitz’. Alle kommer med oppladbart batteri og lades via USB.

Konstruksjon. De klassiske LumeCube er laget i kraftig aluminium, LumeCube Air i armert kunststoff, og de er nærmest uknuselige. Alle er vanntette, fra 10m til 30 m (‘LumeCube 1.0’). Det finnes en rekke lysmodifikasjoner som tilbehør, fargefiltre, diffusorer, ‘låvedører’, snoot , raster osv. Lystiden ved 100 % intensitet er opp til. ca. 1,5t og 30-40 min (Air).

Lume Cube. Den opprinnelige LumeCube med to knapper som på ulike måter styrer innstillingene. Inntil 5 enheter kan styres samtidig fra en mobil. Kontinuerlig lys eller ‘blitz’, røde øyne-kontroll og optisk slavesensor. Vanntett til 30m uten ekstra hus. 

Lume Cube 2.0. Oppdatert kube med egen svaklys-modus for lange opptak, 80° linse uten hotspot, og statuslampe som viser aktuelle innstillinger. LumeCube 2.0 er ‘bare’ vanntett til ca. 10m.

Lume Cube Air. Denne lille utgaven er ca. 13mm slankere og 40g lettere, har litt mindre lys, klarer vann til 10m og har én magnetisk side for enklere feste f.eks. mot mange mobiler. Pga. magneten anbefales den ikke brukt til droner.

3_111694.jpg

Med en egen app kan du styre LumeCube fra mobilen som et lyssystem.