Her snakker vi normalzoom for ambisiøse videofotografer som bruker MFT-kameraer som Lumix GH5/GH6. Sammen med den tidligere lanserte Leica DG Vario-Summilux 10-25mm / F1.7 ASPH utgjør Leica DG Vario-Summilux 25-50mm / F1.7 ASPH et nøye matchet par til seriøse videoopptak.

Optikk for video og stillbilder 

Til sammen dekker de et brennviddeområde fra supervidvinkel til god tele, og begge er konstruert for optimalbetjeningskomfort til video, med trinnløse manuelle blendere, raskt bytte fra AF til manuell fokus med skala, og ikke minst en nesten identisk form og betjening som gjør det enkelt å skifte fra det ene objektivet til det andre. begge har minimalt med ‘fokuspusting’, og matcher optisk med høy skarphet fra største blender over hele bildeflaten og hele zoomområdet, og med en bokeh og gjengivelse som sammen gir det samme preget fra kraftig vidvinkel til portretter og teleopptak.

41792_Panasonic_Panasonic_Leica_DG_Vario-Summilux__1.jpg

Leica DG Vario-Summilux 10-25mm / F1.7 ASPH

Objektivene benyttes også til stillbilder, det understreker Panasonics satsning på den ‘hybride’ fotografen og vloggeren, som forteller historier med både enkeltbilder, bildespill og videofilm.
Den nye Panasonic 25-50mm F1.7 ASPH har nesten eksakt samme  mål som 10-25mm, med  127,6mm lengde, 87,6mm diameter og 654g, og har 77mm filterfatning – nyttig for fotografens ‘fingerfølelse’.

Nærgrensen varierer fra 28–31 cm, med gode 0,21x forstørrelsesfaktor. Det har ni runde blenderlameller, og både asfæriske linseelementer, ED-glass og glass med ultrahøy lysbrytningsindeks. Det er også bygget med solid værbeskyttelse. 

Men på ett punkt skiller konstruksjonen seg fra 10-25mm, ved å ha en lineær fokusmotor der 10-25mm har en stepmotor. Med en oppdatering på 240 bps er autofokus både ekstremt nøyaktig og rask, og kan dessuten tilpasses både stillbilder og video i kameraet.

Fokusringen har dessuten en clutch-mekanisme som veksler mellom AF og manuell fokus ved å trekke fokusringen bakover.

H-X2550_side1_AF.jpgLeica DG Vario-Summilux 20-50mm / F1.7 ASPH

 

Levering og pris

Leica DG Vario-Summilux 25-50mm / F1.7 ASPH er nyeste tilskudd til Panasonics stamme av profesjonell videooptikk til MicroFourThirds-standarden. Objektivet ventes i handelen i slutten av september og vil koste ca. 22.900 kroner.