I forbindelse med den årlige prisutdelingen og utstillingen til Sony World Photography Award, tildeles prisen "Outstanding Contribution to Photography" en person eller gruppe personer som har bidratt til å sette et særlig preg på fotografiet som medium. I år deles prisen ut for 14. gang, og Graciela Iturbide er dermed på en eksklusiv liste over ikoniske navn som William Eggleston (2013), Mary Ellen Mark (2014), Martin Parr (2017), Candida Höfer (2018), Nadav Kander (2019) og Gerhard Steidl (2020), for bare å nevne noen.

Iturbide er ansett for å være Latin-Amerikas fremste nålevende fotograf, og hennes arbeider byr på et innblikk i Mexico siden slutten av 1970-tallet. Hennes bilder er anerkjent for hvordan de har bidratt til å definere landets viduelle identitet.

Graciela Iturbide er født i 1942 i Mexico by, og har i mer enn 50 år markert seg som en sofistikert iakttaker av mennesker i eget land og verden rundt gjennom kameraet. Prisen vil bli delt ut den 15. april i et virtuell seremoni, samtidig som årets hovedvinnere i Sony World Photography Awards kunngjøres.

Mer informasjon finner du her.