Det blir åpenbart et kamera for “sportsbegivenheter, nyhetsrapportering og videoproduksjon”, og skal ha bedre ytelse for både stillbilder og video enn EOS R3. EOS R1 får også en ny CMOS-brikke, uten at den spesifiseres. Sammen med den kjente Digic-X prosessoren og en ny Digic Accelerator-prosessor sier Canon at EOS R1 får en signalbehandling som kan behandle “store mengder data (…) utrolig raskt, og det gir også store forbedringer i autofokus (AF) og andre funksjoner.”

Videre:

“Ved å kombinere det nye bildebehandlingssystemet og avanserte deep learning-teknologier, har Canon oppnådd en utrolig rask og nøyaktig motivgjenkjenning. Det betyr igjen at nøyaktigheten for motivsporing er blitt forbedret. Ved eksempelvis ballsport hvor flere motiver krysser hverandre, vil hovedmotivet bli sporet fortløpende, selv om en annen spiller løper direkte inn foran hovedmotivet.”

Canon opplyser at EOS R1 allerede testes ute i felt. Det er omtrent alt vi vet. Så hvorfor slipper Canon dette nå, med så lite konkret informasjon? Når får vi vite mer, og når blir kameraet lansert for salg?

De spørsmålene har vi ikke svar på, men det er sannsynlig at tidspunktet for denne “utviklings-lanseringen” er valgt fordi et kamera som er ute og testes i felt uansett vil bli oppdaget og fotografert på diverse nettsteder, så det umulig kan holdes hemmelig lenger. Det har dessuten ligget lenge i kortene at Canon vil komme med et nytt flaggskip, og at det vil hete EOS R1.

Når vi ser bildet Canon har levert (øverst i saken), ser vi også at EOS R1 er bygget over samme lest som EOS R3, med innebygget batterigrep. Men ytelse, vekt og pris er vi ennå langt unna å vite mer om.