Importør:

Da Canon forhåndannonserte en tidslinje med flere RF-objektiver, var det to 85-millimetere i kurven. Canon RF 85mm F1.2L USM og en variant med softfokus, Canon RF 85mm F1.2L USM DS (Defocus Smoothing). Det er den første, uten DS-funksjonen, som ble annonsert denne uken. Canon oppgir at DS-versjonen kommer i 2. halvår 2019.

front-slant-hiRes.jpgCanon RF 85mm F1.2L USM er både et stort og tungt objektiv, og det koster. Med lysstyrke F1.2 signaliserer også Canon at dette er enda et ambisiøst objektiv, i tillegg til f.eks. Canon RF 50mm F1.2L USM og RF 28–70mm F2L USM, som begge imponerer med både optiske og mekaniske kvaliteter. Dette er en rekke med Canons ypperste profesjonelle fullformatobjektiver, som åpenbart skal demonstrere hva Canon er i stand til med den nye RF-fatningen.

85mmDS_Slant_for_Dev_Announcement.jpgCanon RF 85mm F1.2L USM DS, med ‘Defocus Smoothing’ for enda mykere bakgrunner, kommer senere i år.

Samtidig stiller Canon med to ganske ordinært spesifiserte kameraer, som de eneste du kan benytte disse objektivene på. Kameraene tar utmerkede bilder, bevares – EOS R med sin 30,3 megapiksler bildebrikke gir bilder på nivå med EOS 5D Mark IV, mens den betydelig enklere EOS RP med 26,2 Mp bildemessig kan sammenlignes med EOS 6D Mk II. Kameraene er imidlertid enklere bygget, og toppmodellen EOS R kan slett ikke sammenlignes med EOS 5D Mk IV i bruksegenskaper og byggekvalitet.

Hvor er ‘EOS R PRO’?

Vi tror ikke mange kjøper disse objektivene for bare å bruke dem med amatør- og entusiastkameraer. Vi mener Canon gir sterke signaler om at det kommer betydelig mer avanserte speilløse kameraer fra Canon, beregnet på proff bruk og på kresne entusiaster. Med Canon RF 85mm F1.2L USM understreker Canon også at optikken er laget for høyeste oppløsning. Det ligger i kortene at de akter å kjempe med Nikon, Sony og Panasonic som alle leverer speilløse fullformatkameraer med rundt 45 megapiksler oppløsning. Ryktene svirrer, men Canon sier ingenting offisielt.

Canon RF 85mm F1.2L USM er godt værbeskytett, veier ca. 1195 gram, har 9 blenderlameller, og bruker 82 mm filter. Objektivet skal være i salg i slutten av juni, og prisen blir like under 30.000 kroner.

Mer om det nye objektivet finner du hos Canon.