Hver gang den tyske reisebloggeren Mirjam Radke velger et nytt reisemål for en kommende tur, er det alltid det lokale dyrelivet i et land som er avgjørende for hennes beslutning, innrømmer hun. Denne 38 år gamle amatørfotografen fra München har tatt enestående bilder av orangutanger på Sumatra, løver i Tanzania og flodhester i Uganda. Hun er mer enn klar over én essensiell egenskap som kreves i dyrelivsfotografering: Uansett hvor hun går, smører hun med seg med tålmodighet. Mirjam Radke vet at det tar tid å tilpasse seg et sted, lære om dyrene der, deres habitat og oppførsel – og finne den perfekte situasjonen for enestående fotografier.

Hvis det for en gangs skyld ikke skulle være noe fjernt reisemål på reiseagendaen hennes, er det alltid fjellområdet i alpene i nærheten av hjembyen, hvor hun gjerne klatrer høyt for å fange portretter av murmeldyr eller portretter av hjort tidlig på døgnet. Og ja, hun har forberedt seg med teknisk utstyr, og bringer ofte med seg 12 kilo isenkram i sekken.

«Dyr topper definitivt toppen listen min over favorittmotiver», sier den selvlærte fotografen. Så hun ville selvfølgelig ikke gå glipp av å delta i årets Maestro-konkurranse. På spørsmål om det er en dyrelivsdestinasjon hun drømmer om, svarer Radke raskt: Det er Antarktis, hvor hun gjerne vil fotografere seler og pingviner.

Her kan du se de øvrige vinnerne av EISA Maestro 2023