I løpet av åtte uker kan du lære fotografi av ingen ringere enn Morten Krogvold, på din egen datamaskin. Krogvold er kjent for de fleste av våre lesere gjennom flere reportasjer, men ikke minst for sine mer enn 30 år med workshops i den vakre Gudbrandsdalsbygda Vågå.

I samarbeid med Blueberry Photography har Krogvold laget en serie med videoer der han i løpet av 8 uker inspirerer, forklarer og leder deg å bli en bedre fotograf. Du vil motta videoer hvor Krogvold deler sine tanker om fotografiet, om kunsthistorie, praktisk fotografering og ikke minst inspirasjon om andre fotografer.

Online workshop med Morten Krogvold. Med inspirasjon og personlig veiledning gjennom åtte uker lærer du å bli en bedre fotograf.

Krogvold imponerer med læren om fargenes betydning og ikke minst lysets kraft. Mot slutten av workshopen vil han tipse deg om litteratur du bør lese, musikk du bør lytte til og filmer du kan se for å hente motivasjon til dine egne fotografier. I møte med andre mennesker finner Krogvold mye glede og han vil møte andre fotografer i to «ansikt til ansikt» videoer.

Skjermbilde 2022-01-14 kl. 01.25.53.pngSkjermbilde fra en av videoene du får tilgang til. Å se film er en viktig inspirasjon som alle fotografer bør lære av, sier Krogvold.

Flere moduler

Bak Blueberry Photography finner vi Katrine Adler-Gjerde og Anne Lise Flavik, som begge kjenner norske fotografer og norsk fotobransje ut og inn fra blant annet Interfoto og Nordic Light-festivalen. Sammen med Krogvold har de hittil produsert to moduler av online-workshopen, og en tredje er planlagt. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å ta første modul, men de som har gjennomgått modul 1 kan gå videre på modul 2. 

Modul 1 går over 8 uker og avsluttes med et Zoom-møte. Oppstart 25. januar 2022

I dette møtet kan alle deltakerne stille spørsmål direkte til Morten Krogvold. Krogvolds online-workshops skiller seg ut fra andre type online-kurs fordi deltakerne blir inspirert gjennom innspilte videoopptak, samtidig som de får fire personlige tilbakemeldinger på sine bilder. Deltakerne jobber aktivt med fotografering i hele perioden. Workshopen handler om om å finne sin egen stemme.

Skjermbilde 2022-01-14 kl. 01.28.49.pngSkjermbilde fra en av videoene du får tilgang til, der Krogvold inviterer deltakerne til å se bilder fra hans eget arkiv.

Modul 2 går i dybden, er mer intens og går over 4 uker. Neste oppstart blir kunngjort senere

Deltakerne på Modul 2 har alle gjennomgått Modul 1. Her treffer deltakerne Krogvold i en-til- en møter med ukentlig innleveringer og tett oppfølging. Workshopen avsluttes med en hyggelig kveld hjemme i hans kunstnerbolig på Bøler. Denne modulen handler om å fordype seg i prosessen.

Du kan finne ut mer om Morten Krogvold og hans workshopshans egen hjemmeside.