Lumix GH6 er Panasonics mest avanserte speilløse videokamera hittil. Det er som de tidligere kameraene i GH-serien rettet inn mot fotografer som kombinerer videofilming med stillbilder. Og det er ingen tvil om at det er videofotografene som kan glede seg til de fleste nyhetene.
 
Panasonic har utviklet en helt ny 25 megapiksler bildebrikke i FourThirds-format som hjertet i det nye kameraet. Det nye kameraet posisjoneres som det hittil mest avanserte profesjonelle videokameraet vi har sett i denne prisklassen. Stikkord er ubegrenset opptakstid inntil 5,7K/60p med 4:2:2 og 10-bits intern lagring. Effektiv kjølevifte sikrer at dette gjelder for alle opptakstyper. For første gang kan også et Lumix-kamera lagre Pro Res HQ internt, for fineste detaljer og raskeste arbeidsflyt. Kameraet leverer dessuten inntil 5x saktefilm i 4K med 10-bit dynamikk, og inntil 300 bps (12,5x saktefilm) i full HD. Lumix GH6 støtter også opptak med anamorfe objektiver, og simulering av filmer i ferdig widescreen-bredde, eventuelt med ekstra gamut-valg.
 
GH6_MKIT_slant_K.jpg
Panasonic Lumix GH6 er det nye videosentrerte flaggskipet til Panasonic i MFT-format.
 

Lover oppdateringer med nye funksjoner

Selv om GH6 fra starten er et heftig kamera, lover Panasonic blant annet fremtidige oppdateringer med støtte for formatene Cinema 4K ProRes 422 HQ / ProRes 422, samt FHD ProRes 422 HQ / ProRes 422, direkte USB-SSD opptak, 4K 120p HDMI Video output med Live View, og Cinema 4K (17:9-format) 120p RAW Video Data lagret via full str. HDMI på ATOMOS Ninja V+.
 
GH6_body_top_K.jpg

Bildestabilisator og klart for ruskevær

Lumix GH6 leverer enda bedre bildestabilisering innebygd i huset: 5-akser ‘Dual I.S. 2’ med 7,5 trinns kompensasjon for kamerabevegelser gjør stativ overflødig, også når du fotograferer 100 Mp høyoppløste bilder i håndholdt modus med multi-shot. 7,5 trinns bildestabilisator oppnås også med objektiver uten optisk bildestabilisaering og med telefoto. Kameraet klarer også 75 bilder per sekund med autofokus. 

Kamerahuset er godt beskyttet mot sprut, støv og frost, selv om Panasonic understreker at det ikke er vanntett for neddykking. Huset er litt større enn Lumix GH5, og grepet har fått plass til det nye batteriet med 2200 mAh kapasitet, og kameraet kan lades over USB 3.2. 

 
GH6_body_back_K.jpg
Panasonic Lumix GH6 sett fra baksiden.
 

Forbedret dynamikk

Nytt er også HDR-opptak i sann tid med et enkelt opptak, der kameraet henter ut informasjon fra både høylys- og skyggepartier, og setter sammen bilder med lav støy og høy fargemetning. Dette fungerer i kreativt videomodus, med 60 bps eller mindre. Kameraet er også det første i Lumix G-serien med minst 13 trinns dynamikk via V-Log / V-Gamut og ‘Dynamic Range Boost’. Fotografen kan kalle frem en rekke verktøy på skjermen for å kontrollere eksponering, lys, farger og kontrast. Når GH6 får på plass ny fastvare med støtte for industristandarden Apple Pro Res, som reduserer behov for datakraft til etterbehandling, da transkoding ikke trengs.
 
GH6-Thomas-nr-3.jpg

Lydopptak i fire kanaler

Stereolyd er selvsagt innebygd, men ved bruk av adapteren DMW-XLR1 støttes også lydopptak i fire kanaler. Det åpner for en rekke fleksible lydløsninger ved intervjuer, samtidig backup osv. Opptakskvaliteten skal også være forbedret. Lumix GH6 har to kortplasser, der den ene støtter CFexpress minnekort Type B, og den andre SD-kort opp til UHS-II U3 og video hastighetsklasse 90 (V90).

GH6_body_JackSideOpen_K.jpg

Ny CMOS og prosessor

Den nye CMOS-brikken er altså Panasonics eget fabrikat, har 25 millioner piksler uten lavpassfilter, og er praktisk talt fri for rullende lukker. En ny Venus Engine prosessor er dobbelt så kraftig som tidligere, og er raskere enn på fullformatkameraet Lumix SH-1. Skjermen er en 3" tilt- og vribar berøringsskjerm i 3:2-format ,ed ca. 1800K-punkter oppløsning. Søkeren har et 3,700K-pkt. OLED-panel som er rask nok til å gjengi hurtig bevegelse, og forstørres 0,76x.

Leica-DG-25-50mm-F17-Lens-Development-Announced.jpg

Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH

Optikk

I fjor lanserte Panasonic blant annet Leica DG Vario-Summilux 10-25mm F1.7 ASPH. og Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH. Lumix GH6 kan bruke et stort antall objektiver med Micro Four Thirds-fatning, som i tillegg til de mange fra Panasonic selv omfatter alle Olympus’ M-Zuiko-objektiver og en lang rekke objektiv fra uavhengige produsenter. 

Priser og levering

Lumix GH6 er ventet i salg fra mars. Prisene er stipulert til å bli:

  • Lumix GH6 (kamerahus): ca. 25.000 NOK
  • Lumix GH6 m/ Leica DG-Vario-Elmarit 12-60mm F2.8–4 Asph. Power O.I.S.: ca. 32.000 NOK
  • Lumix GH6 m/ Lumix G-Vario 12-60mm F3.5–5.6 Asph. Power O.I.S.: ca. 28.000 NOK

 

Se mer informasjon på Panasonics egen nettside.

[Oppdatert 22.2. med nye bilder og lenke].