Når Sony Xperia 1 V kommer i salg i juni, har hovedkameraet med 48 MP fått en betydelig større bildebrikke, og den 6,5" store 4K HDR OLED-skjermen med 21:9-geometri er laget både for å vide bilder, videoer og spill. Som en av verdens ledende multimedieprodusenter har Sony naturlig nok fortsatt sin satsning på multimedieopplevelser med det nye flaggskipet. Her får du blant annet både 3,5mm mini-jack og Bluetooth, stereohøyttalere i fronten med en ny forsterker og innebygd live strømming for video og dataspill.

Xperia-1-V_ColorMood_white_cropped.jpgTre bakside-kameraer, 24mm hovedkamera med 48 MP, 16mm ultravidvinkel og ekte 85–125mm optisk zoom.

Det oppdaterte hovedkameraet har en nyutviklet to-lags stablet CMOS-brikke som både sikrer ytelsen ved autofokus og øker dynamikk og oppløsning betydelig i mørke partier og ved opptak i svakt lys. Datadrevet AI-bildeprosessor bidrar til den oppgraderte kamerakvaliteten, der alle baksidekameraene kan ta opp 4K HDR-video med 120 bilder/sek. Det nye hovedkameraet benytter en 24mm f/1.9 CMOS med optisk bildestabilisator og fase-AF, men beholder også forgjengerens optiske telezoom med 85-125mm f/2.3-2.8 – også dette med fase-AF og optisk stabilisator. Dette gir lysstyrke og brennvidde som passer til levende portretter. Dessuten har Xperia 1 V en 16mm ultravidvinkel og et 24mm frontkamera for selfies. 

Slik presenterer Sony sin nye multimediemobil Xperia 1 V (mark 5).

Videography Pro-appen er også oppdatert, med flere filmatiske og vlogging-vennlige funksjoner. Xperia 1 V har støtte for filmatisk farge- og toneuttrykk med Sony S-Cinetone-profil for mobil. Dette gir myk kontrast og realistiske farger som i profesjonell film, men uten behov for etterbehandling. Kameraet har også Creative Look, fargeforhåndsinnstillinger som er kjent fra Sonys Alpha-serie. 

Fra Sonys Vlogcam-serie kommer Product showcase-funksjonen, som flytter kameraets fokus på produktet i stedet for ansiktet når du filmer. En ny stemmeprioritert mikrofon nær bakkameraet registrerer stemmen din tydelig når du er på et travelt sted utendørs. Vertikal fotografering og filming er også støttet. Og ikke minst høyhastighets kontinuerlig fotografering på opptil 30 bilder pr. sekund med automatisk eksponering og AF-sporing med Sonys avanserte sanntids øye-AF. 

Xperia 1 V har et kraftig 5000 mAh-batteri, men også rundt 20 % lavere strømforbruk ved kamerabruk, og mindre varmeutvikling enn tidligere. Xperia 1 V blir tilgjengelig i slutten av juni med en anbefalt utsalgspris på ca. 15.000 kroner. Den vil være tilgjengelig i sort,  sølv og kakigrønn. Les mer på Sonys hjemmeside.